Lenovo представила нові моделі бізнес-ноутбуків ThinkPad L і X13: екрани 16:10, Wi-Fi 7 і “зелені” компоненти

Lenovo представила нові моделі бізнес-ноутбуків ThinkPad L і X13: екрани 16:10, Wi-Fi 7 і
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Lenovo анонсувала нові моделі бізнес-ноутбуків ThinkPad L і X13, запропонувавши зміни як у дизайні, так і в технічних характеристиках. Оновлений дизайн корпусу і перехід на більш зручні для читання екрани зі співвідношенням сторін 16:10 і поліпшеною яскравістю до 400 кд/кв.м покликані підвищити зручність роботи.

Розширення пам’яті стало можливим завдяки наявності двох слотів для модулів SO-DIMM DDR5, при цьому максимальний об’єм ОЗП досягає 64 Гбайт. Серія ThinkPad L14 G5 і L16 G1 отримала нові процесорні рішення – AMD Ryzen 7035 і Intel Core Ultra – і кращу ремонтопридатність, що підтверджується залученням компанії iFixit для поліпшення дизайну.

Суттєво покращено функціональність ноутбуків для проведення відеоконференцій: тепер вони оснащені 5-мегапіксельними камерами. Додатковою перевагою є додавання третього порту USB, відповідність новому стандарту USB4 у версіях на процесорах AMD і підтримка Wi-Fi 7, а також 4G LTE або 5G Sub6 у деяких моделях.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія не знехтувала екологічним аспектом: нові ThinkPad оснащені більш “зеленими” компонентами. Крім того, застосовуються нові технології, наприклад, 3M Optical Film технологія DBEF5, завдяки якій екрани ноутбуків стали яскравішими, при цьому споживаючи на 16 % менше енергії. Оновлено і системи безпеки, підтримка яких здійснюється спільно з рішеннями Lenovo ThinkShield.

Новинки від Lenovo отримали нейронні процесори (NPU) для розширення можливостей штучного інтелекту, зокрема, підтримку більш ніж ста застосунків з опціями ШІ. Усі ці фактори в сукупності забезпечують новий рівень продуктивності для професійного використання в таких додатках, як Zoom, Microsoft Teams, Adobe Lightroom і Studio Effects.

Ціноутворення зав’язане і на процесорі: модель ThinkPad L14 G5 і ThinkPad L16 G1 на базі AMD Ryzen PRO пропонуються від 1000 доларів, тоді як версії на процесорах Intel стартують від 1179 доларів. Виробник стверджує, що ці ціни виправдані поліпшеними технічними характеристиками і розширеними функціональними можливостями, запропонованими в цих моделях.

Зберігання даних стало більш ефективним завдяки переходу з SSD M.2 2242 на повнорозмірні M.2 2280. Акумулятори мають ємність 46,5 або 57 Вт-год, забезпечуючи достатній рівень автономності. Також варто відзначити оптичну плівку 3M Optical Film для екранів, що знижує енергоспоживання і підвищує яскравість до 400 ніт, і тактильне маркування клавіш для допомоги незрячим користувачам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.