Витік інформації про PlayStation 5 Pro свідчить про величезний стрибок продуктивності

Витік інформації про PlayStation 5 Pro свідчить про величезний стрибок продуктивності
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Sony дійсно працює над більш просунутою версією PlayStation 5, яка може бути оснащена потужнішим графічним процесором, здатним утричі швидше виконувати певні завдання, як порівняти з поточними моделями PS5.

Ютубер Moore’s Law is Dead стверджує, що отримав документ із технічним оглядом PS5 Pro під кодовою назвою Trinity, а Том Хендерсон з Insider Gaming підтвердив точність витоку специфікацій, який дозволяє припустити, що консоль вийде до свята 2024 року.

У технічному документі, що просочився, згадуються деякі потенційні характеристики, зокрема 67 терафлопс 16-бітних обчислень із плаваючою комою, що означає близько 33,5 терафлопс обчислень з одинарною точністю. Це на 45 % вище за продуктивність рендерингу стандартної PS5, яка працює на 10,28 терафлопс.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Порівнювати терафлопси між двома консолями не має сенсу через архітектурні зміни в технології RDNA від AMD. Потенційно PS5 Pro може перейти від налаштувань, схожих з AMD Radeon RX 6700, до чогось ближчого до Radeon RX 7800 XT, пропонуючи поліпшені можливості трасування променів і в деяких випадках до трьох разів більшу продуктивність.

Додаткові подробиці від Хендерсона вказують на те, що PS5 Pro може послідувати за нещодавнім редизайном PS5, отримати знімний дисковод і більш швидку системну пам’ять зі швидкістю 576 ГБ/с, а також поліпшене аудіообладнання, здатне обробляти більше ефектів.

З чуток, у Pro-варіанті буде використовуватися той самий процесор, що і в базовій PS5, але в нього може бути ввімкнено “Режим високої частоти процесора”, який збільшить тактову частоту до 3,85 ГГц, що призведе до 10-відсоткового приросту продуктивності. Однак активація цього режиму може призвести до незначного зниження продуктивності графічного процесора.

Витік також передбачає ввімкнення PlayStation Spectral Super Resolution (PSSR), технології підвищення роздільної здатності на основі машинного навчання, подібної до DLSS від Nvidia або FSR від AMD, яка потенційно підтримує підвищення роздільної здатності до 8K і покращує продуктивність трасування променів на обладнанні PS5 Pro. Щоб отримати вичерпну інформацію про витоки, ми рекомендуємо ознайомитися з відеороликом Digital Foundry, який також підтверджує достовірність витоків.

Хоча перші витоки викликали певний скептицизм, дані Хендерсона, які свідчать про те, що студії Sony тестують набори для PS5 Pro з вересня, а сторонні розробники отримали доступ у січні, узгоджуються з попередніми повідомленнями про запланований реліз PS5 Pro у листопаді 2024 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.