Годинник Google Pixel Watch 3 запозичить популярну функцію Apple Watch

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google готує оновлений набір бездротових з’єднань для свого майбутнього смарт-годинника, який підвищить точність відстеження розташування та допоможе у віддаленому розблокуванні пристрою. Співробітники 9to5Google заглянули в код останнього оновлення програми Play Services і виявили згадку про надширокосмуговий зв’язок (UWB) для розблокування пристрою.

Google Pixel Watch 2 вже пропонують функцію розблокування пристрою, яка дозволяє тримати смартфон розблокованим до тих пір, поки він знаходиться поряд зі смарт-годинником. Ця система, заснована на датчику наближення Bluetooth, створює пару “довірений пристрій”, яка, по суті, повідомляє вашому телефону, що ви знаходитесь поряд (завдяки годинникам на вашому зап’ясті), і тримає його в розблокованому стані.

Ця функція широко поширена серед усіх смарт-годин на Wear OS, і в моїх недавніх тестах вона бездоганно працювала на OnePlus Watch 2. Однак Bluetooth має свій набір обмежень, включаючи меншу пропускну здатність і менш точне визначення розташування. Саме тут ультраширокополосний діапазон заповнює пробіл, забезпечуючи сантиметрову точність визначення близькості пристрою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple вже кілька років постачає UWB-технології у своєму смарт-годиннику, а також в AirTag і телефонах, починаючи з iPhone 11. У моделях Pixel від Google і топових телефонах Galaxy від Samsung теж є UWB. Але у випадку Pixel Watch він не використовувався для розблокування телефону.

Можливо, це зміниться з виходом Pixel Watch 3 завдяки описаним вище розробкам. Зокрема, кодова база програми згадує діапазон UWB для активного розблокування. Google називає цю функцію Watch Unlock, а як базовий рівень ставить Android 13 і Pixel 4a або одного з його наступників. Тож у чому перевага впровадження UWB у функцію розблокування годинника?

Судячи з коду, це буде швидше та точніше. В екосистемі Apple є прецедент. Багато пристроїв Apple, включаючи Apple Watch, оснащені спеціальним UWB-чіпом, що дозволяє здійснювати точний пошук. Цей чіп дозволяє Apple Watch визначати відстань та напрямок, щоб вони могли знаходити інші пристрої з UWB-чіпом усередині.

Оскільки технологія UWB, швидше за все, буде включена до Pixel Watch 3, функція розблокування годинника теоретично повинна працювати краще. Однак не забувайте, що це лише зміна коду, і воно цілком може бути скасовано, коли кінцевий пристрій потрапить на полицю, через такі фактори, як продуктивність, ринкові обмеження та економічна ефективність.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.