У мережі показали концепт розумного калькулятора із ШІ

У мережі показали концепт розумного калькулятора із ШІ
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дизайнерське бюро Yanko Design поділилося концептом найрозумнішого калькулятора, оснащеного камерою, екраном, мікрофонами і нейромережами. З цим гаджетом професіоналами в математиці стануть навіть гуманітарії.


Гаджет виглядає як звичайний калькулятор з усіма звичними кнопками – можна по-старому вводити приклади вручну. Але ще користувач може сфотографувати приклад або рівняння, щоб калькулятор вирішив його з покроковим поясненням. Щось схоже вже існує у відомому додатку Photomath.


Згідно з рендерами, ШІ-калькулятор за допомогою нейромереж міг би сприймати не тільки друкований, а й рукописний текст, що дало б змогу розв’язувати ті приклади, які учень написав у зошиті.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ


Друга фішка ШІ-калькулятора – вбудовані “вуха”. Користувачеві достатньо натиснути кнопку мікрофона і вимовити умови завдання цілком. Потім пристрій обробить текст і на невеликому екрані пояснить її рішення.

Поки що ШІ-калькулятор є лише задумкою, яка нічого не має спільного з реальністю. Можливо, схожі гаджети ми побачимо в майбутньому, коли штучний інтелект буде в кожному “чайнику”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.