Sony PlayStation PS5 Pro: поліпшення системної пам’яті та швидший графічний процесор

Sony PlayStation PS5 Pro: поліпшення системної пам'яті та швидший графічний процесор
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Sony працює над “Професійною” версією PlayStation 5, запуск якої заплановано на кінець цього року. Минулого місяця галузеві аналітики заявили, що PS5 Pro з оновленими апаратними можливостями, найімовірніше, буде випущена до запуску Grand Theft Auto 6 у 2025 році. Тепер у новому звіті докладно описано специфікації майбутньої консолі. Витоки показують, що PS5 Pro включить покращення системної пам’яті та тактової частоти процесора, на додаток до графічної продуктивності.

Системна пам’ять PS5 Pro (576 ГБ/с) буде більш ефективною, ніж PS5 (448 ГБ/с), з 28% збільшенням пропускної спроможності. Версія консолі “Pro” буде оснащена тим же восьмиядерним процесором AMD Zen 2, що і PS5, але поставлятиметься з “Режимом високої частоти процесора”, що досягає тактової частоти до 3,85 ГГц. Це на 10% більше, ніж у PS5 із частотою 3,5 ГГц.

У звіті йдеться:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У режимі високої частоти на центральний процесор виділяється більше потужності, що призводить до зниження продуктивності графічного процесора приблизно на 1,5%. В результаті продуктивність знижується приблизно на 1%.

Нові витоки також передбачають покращення звуку для PS5 Pro, стверджуючи, що “ACV у PlayStation 5 Pro працює з вищою тактовою частотою порівняно зі стандартною PlayStation 5. Внаслідок чого бібліотека ACM має на 35% більшу продуктивність”.

У звіті також стверджується, що PS5 Pro буде поставлятися зі знімним дисководом, таким же, як тонша версія стандартної PS5 і сховищем об’ємом 1 ТБ.

Нова консоль матиме на 45% швидший рендеринг, ніж PS5, та “2-3-кратне трасування променів (у деяких випадках x4)”. Також повідомляється, що PS5 Pro матиме обчислювальну потужність, яка втричі перевищує обчислювальну потужність PS5 з одинарною точністю — 33,5 терафлопс порівняно з 10,28 терафлопс у PS5. Для контексту, Xbox Series X, яка стверджує, що є найпотужнішою консоллю поточного покоління, має обчислювальну потужність 12 терафлопс.

Sony ще не оголосила про плани випуску “професійної” версії PS5. Sony випустила більш тонку та легку версію PS5 з трохи великим внутрішнім сховищем та знімним дисководом у листопаді минулого року. PS5 slim зберігає обчислювальну потужність, графічні можливості та ціну оригінальної консолі.

Минулого місяця галузеві аналітики заявили, що Sony готує PS5 Pro до запуску в другій половині 2024 року, щоб збільшити продаж консолі. Аналітики вважають, що Sony має намір підготувати оновлену консоль до запуску гри Rockstar Games Grand Theft Auto 6, вихід якої заплановано на 2025 рік. З моменту запуску PS5 у листопаді 2020 року було продано понад 50 мільйонів пристроїв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.