Стала відома дата виходу PlayStation 5 Pro та більш детальні характеристики

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Схоже, що PlayStation 5 Pro може з’явитися до кінця цього року. Том Хендерсон з Insider Gaming стверджує, що саме ця інформація про новітню консоль, яка була повідомлена на YouTube-каналі Moore’s Law is Dead, взята з документації, яку сама Sony нещодавно розіслала стороннім розробникам.

Звісно, до підтвердження сайту варто ставитися з певною часткою скептицизму, але Хендерсон має досить непоганий послужний список, коли справа доходить до витоків. У 2022 році він повідомив, що Sony працює над “справжнім професійним контролером” для PS5, за два місяці до офіційного анонсу DualSense Edge. Він також розповів, що компанія збиралася випустити версію консолі зі знімним дисководом за цілий рік до того, як Sony представила меншу і легшу модель PlayStation 5.

Судячи з витоку інформації про PS5 Pro, вона запропонує покращену і стабільну частоту кадрів (FPS) при роздільній здатності 4K, а також “режим продуктивності” для роздільної здатності 8K. Очікується, що вона також зможе рендерити ігри на 45% швидше і матиме можливості трасування променів у два-три рази швидше, ніж її непрофесійний аналог.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім того, документація Moore’s Law is Dead, що міститься у відео, показує, що консоль матиме графічний процесор з продуктивністю 67 терафлопс FP16 (33,5 терафлопс FP32), що вказує на вищу швидкість та кращу графіку в цілому.

Хендерсон каже, що Sony націлена на святковий (кінець листопада) реліз PS5 Pro, швидше за все, щоб скористатися перевагами підвищених продажів у цьому сезоні. Втім, це може змінитися, залежно від того, чи відчує компанія, що цього року було випущено недостатньо ігор від незалежних розробників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.