З акумулятором чи без нього: як правильно працювати з ноутбуком

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Багато власників ноутбук сперечаються про те, чи треба виймати батарею з ноутбука тоді, коли він працює від електричної мережі. Щоб розібратися в цьому питанні, потрібно знати, що навіть коли ноутбук вимкнений, його батарея все одно буде повільно розряджатися.

Після включення починається черговий цикл зарядки, що в свою чергу надає навантаження на контролери і прискорює знос батареї. Так що під час роботи пристрою від мережі найкраще від’єднати батарею, адже в кінцевому підсумку це сприятиме збільшенню тривалості терміну служби ноутбука, інформує news.eizvestia.com .

За словами фахівця з ремонту ноутбуків, дуже важливо не тільки від’єднати батарею, але і правильно зберігати її. Перед тим, як виймати необхідно упевнитися, що батарея заряджена більш ніж на 60%. Для її зберігання виберіть прохолодне і сухе місце, в яке не потраплятимуть сонячні промені. Щоб батарея не втрачала своїх властивостей, слід час від часу заряджати і розряджати її.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чи можна продовжити термін служби батареї?

За акумулятором потрібно ще й правильно доглядати. Для продовження терміну служби акумулятора важливо не допускати його повної розрядки і відразу ж підключати ноутбук до розетки, як тільки випаде така можливість.

Якщо ви будете регулярно розряджати батарею майже повністю, то система управління нею може швидко прийти в непридатність. Будь-яка несправність батареї вимагає проведення ремонту, що в будь-якому випадку спричинить за собою додаткові витрати.

Якщо ж ви почали помічати, що під час роботи батарея розряджається швидше, ніж зазвичай, то має сенс виконати її калібрування. Для цього зробіть повну зарядку батарею, а в налаштуваннях позначте мінімальний рівень її розрядки, після чого ноутбук буде автоматично вимкнений.

Далі нехай ноутбук постоїть вимкненим близько двох годин, після чого дайте батареї повністю зарядитися. Калібрування можна виконувати кілька разів до того часу, поки ви не помітите поліпшення роботи батареї.

Для того, щоб акумулятор міг працювати належним чином, після покупки нового ноутбука обов’язково проведіть кілька повних циклів зарядки і розрядки. Ні в якому разі не заряджайте батарею відразу після того, як принесли її в будинок з морозу – для початку дайте приладу нагрітися до кімнатної температури.

При дотриманні всіх правил по догляду за батареєю можна розраховувати на те, що вона буде нормально працювати протягом 2-3 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.