Apple готує iPad Pro зі зміненою орієнтацією камери

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple готується випустити оновлені моделі iPad Pro і iPad Air до кінця цього місяця. Очікується низка значних змін у дизайні та функціональності цих планшетів.

Планується змінити орієнтацію фронтальної камери і датчиків Face ID з вертикальної на горизонтальну на моделях iPad Pro з OLED-екранами. Це дасть змогу краще використовувати широкий екран планшета в ландшафтному режимі для відеодзвінків і розпізнавання облич. До речі, подібний підхід уже реалізовано в останньому Samsung Galaxy Tab S8 Ultra. Крім того, за чутками, така ж горизонтальна орієнтація камери і Face ID з’явиться в оновлених моделях iPad Air, як логічний розвиток дизайну, з огляду на те, що Apple вже впровадила схоже рішення в недорогому iPad 10.

Щодо розмірів екрана, то нові iPad Pro отримають трохи більші OLED-панелі порівняно з нинішніми 11 і 12,9 дюймами. iPad Air також буде доступний з дисплеями 10,9 і 12,9 дюйма – ці моделі займуть нішу між базовим iPad і Pro-версіями. Очікується, що нові iPad Pro отримають радикальні зміни в дизайні, тоді як оновлення iPad Air будуть більш консервативними. Зокрема, Pro-моделі зможуть похвалитися ще більш тонкими рамками навколо екрана і переробленим корпусом.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Незважаючи на чутки про ці нововведення, точна дата виходу оновлених планшетів Apple поки невідома. Можливі деякі затримки через проблеми з поставками комплектуючих. При цьому інсайдери впевнені, що реліз відбудеться до кінця березня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.