За чутками, iOS 18 перетворить ваші AirPods Pro на дуже корисний медичний пристрій

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Минулого року FDA створило нову категорію слухових апаратів, які можна придбати без рецепта, медичного огляду чи примірки. Маючи це на увазі, Apple може вийти на цей ринок з AirPods Pro. Як пише Марк Гурман в останньому випуску свого інформаційного бюлетеня Power On, нам не варто очікувати жодних змін в апаратній частині AirPods Pro у 2024 році. Натомість Гурман пише, що “великою новиною стане новий режим слухового апарату, який з’явиться разом з iOS 18”.

Ще в листопаді 2022 року ми розповідали вам про дослідження, проведене в Тайбейському госпіталі ветеранів у Тайвані. AirPods Pro і AirPods 2, кожен з яких був підключений до iPhone, використовували функцію “Живе прослуховування”, яка використовує мікрофон iPhone для посилення звуку і надсилання його на пару AirPods. Автор дослідження Єн-Фу Ченг (Yen-Fu Cheng) дійшов висновку, що “ці бездротові навушники, звичайно, не ідеальні, але вони можуть стати гарною відправною точкою для багатьох пацієнтів, які не мають доступу до професійних слухових апаратів. Вони побачать підвищення якості життя навіть з цими навушниками”.

Ченг також вважає, що через “соціальну стигму” носіння слухових апаратів деякі люди, які втратили слух, можуть відчувати себе краще, носячи навушники AirPods. Зрештою, опитування показало, що 75% американців не хочуть носити слухові апарати, тому що вони змушують їх виглядати занадто старими. З іншого боку, носіння навушників AirPods може допомогти комусь виглядати більш “на висоті” (за браком кращої фрази).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Gurman вже не вперше пише про використання Apple AirPods як слухового апарату. Майже рік тому дописувач Bloomberg писав, що не здивується, якщо Apple перетворить AirPods на схвалений FDA слуховий апарат. Такий продукт міг би допомогти десяткам мільйонів людей, писав тоді Гурман.

AirPods Pro можуть стати чимось більшим, ніж просто слуховий апарат. Ще у 2016 році Apple отримала патент на систему, яка дозволить Apple збирати біометричні дані, такі як частота серцевих скорочень, температура тіла і потовиділення користувача, за допомогою датчиків, вбудованих у навушники.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.