У нових MacBook Air з M3 виявили серйозну проблему, яку неможливо виправити

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Автор YouTube-каналу Max Tech Максим Юр’єв провів низку тестів продуктивності нового 15-дюймового MacBook Air з чіпом M3, в результаті яких він виявив найголовнішу помилку Apple.

Йдеться про знамениту безвентиляторну систему охолодження, яку виробник продовжує використовувати у нових MacBook Air, паралельно підвищуючи продуктивність. Як з’ясувалося, такий підхід абсолютно не підходить до чіпів серії M3.

У тесті 3DMark Wild Life Extreme Stress чіп 15-дюймового MacBook Air розігрівся до рекордних 114 ° C, а корпус до неприємних 50 ° C. Зрозуміло, настільки високі температури призвели до тротлінгу та різного зниження продуктивності. За підсумками MacBook Air виявився на 33% повільнішим, ніж 14-дюймовий MacBook Pro з чіпом M3. У довгостроковій перспективі такі температури можуть призвести до пошкодження пристрою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Оскільки проблема перегріву обумовлена ​​безвентиляторною конструкцією, то й усунути її не вийде. Єдине, що може зробити Apple в одному з майбутніх оновлень – обмежити потужність чіпа M3, але тоді й сенсу в оновленні на нові ноутбуки не буде.

Автор ролика також зазначив, що можна спробувати замінити термопрокладку та модифікувати радіатор, але такі експерименти варто виконувати на свій страх та ризик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.