Чому Xbox шумить: відповідь експертів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Підвищений шум під час роботи Хбокс може викликатися різними чинниками.

Гул кулера

Сильний шум Xbox часто спровокований вентиляторами, які охолоджують робочі вузли цього гаджета, запобігаючи їх перегріву та виходу з ладу. У свою чергу вентилятори починають видавати нехарактерний звук через забруднення їх лопатей або поломки. Вирішується проблема шляхом очищення лопат, техобслуговування вентилятора або його заміни.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перевантаження системи

Сильний шум роботи Xbox може бути викликаний тим, що оперативна пам’ять ігрової приставки перевантажена запущеними процесами. У подібній ситуації чіп пристрою функціонує в режимі граничних навантажень, що часто відбувається при запуску сучасних енергоємних ігор на максимальних налаштуваннях. У такому випадку пристрій функціонує на межі можливостей і сильно гріється, що призводить до посилення шуму. Вирішити питання можна, давши приставці “відпочити” якийсь час, за який його “начинка” охолоне.

Питання сумісності

Іноді Xbox шумить, коли є несумісність приставки з дисками. У деяких ситуаціях, пов’язаних з використанням конкретних програм або дисків, виникає гучний шум, що вказує на те, що це програмне забезпечення не підходить. Варто перевірити вкладки до диска та оновлення для консолі. Останні періодично вирішують такі проблеми.

Перегрів приставки

Постійно і активно використовувана приставка нагрівається, що спричиняє зміни звуку її роботи. Перегрів дуже небезпечний для подібної техніки, а викликається він забрудненнями корпусу, поганою вентиляцією або поломкою штатної системи охолодження. Виправити положення дозволяє очищення та техобслуговування консолі, а також ремонт у сервісному центрі, якщо проблема у поламаній системі охолодження.

Альтернативні рішення

Іноді посилений шум приставки можуть спровокувати інші несправності. У цей перелік можна включити перевантаження блока живлення, поломку вентилятора і т. д. вирішуються такі проблеми лише зверненням до сервісного центру, де передує ремонту професійна діагностика пристрою, а його відновлення працездатності виконується з використанням оригінальних комплектуючих.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.