Огляд нового MacBook Air на M3: є вагомі причини оновитися

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Напередодні швидкого старту продажів MacBook Air з чіпами M3 деякі західні медіа та блогери поділилися першими враженнями про нові ноутбуки Apple. Зібрали все, що потрібно знати у цьому матеріалі.

Продуктивність

Обидві моделі (13 і 15 дюймів) стали на 20% потужнішими порівняно з попередніми MacBook Air. За це дякую новому 3-нм чіпу M3, який забезпечує продуктивність та енергоефективність на рівні базового 14-дюймового MacBook Pro.

Джейсон Снелл із Six Colors також похвалив новий MacBook Air з M3 за апаратно-прискорене трасування променів для покращення рендерингу графіки в іграх, а також декодування відео AV1.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зовнішні монітори

Усі попередні моделі MacBook Air з чіпами Apple Silicon підтримували лише один зовнішній монітор, а нові моделі можуть виводити зображення відразу на два зовнішні дисплеї. Однак для цього потрібно закрити кришку MacBook Air.

Журналіст CNET Джошуа Голдман встиг оцінити це нововведення. Він зазначив, що тепер до MacBook Air M3 можна підключити два зовнішні дисплеї безпосередньо до портів Thunderbolt USB-C, які також забезпечуватимуть ноутбук живленням.

Єдиний мінус – закрита кришка MacBook Air, що створює незручності у моментах, коли потрібно скористатися сканером Touch ID. Втім, рішення є достатньо купити клавіатуру Magic Keyboard з Touch ID.

Маркій корпус

У своєму прес-релізі Apple заявила, що новий MacBook Air у кольорі Midnight (темно-синій) отримали «анодоване ущільнення для зменшення відбитків пальців». Такий самий підхід компанія використовувала при фарбуванні MacBook Pro у кольорі Space Black.

Насправді новинка дійсно менше брудниться, але занадто жирні відбитки все ж таки видно. Принаймні це спостереження Джейкоба Крола з TheStreet.

Інше

Рецензенти та блогери також похвалив нові MacBook Air з M3 за швидшу швидкість завантаження файлів з мережі завдяки переходу на Wi-Fi 6E. Ще одне покращення торкнулося мікрофонів – у нових ноутбуках вони забезпечують “підвищену чіткість голосу при дзвінках”, а також підтримують режими “Ізоляція голосу” та “Широкий спектр”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.