5 причин купити iPad у 2024 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Планшети з року в рік втрачають свою популярність, хоча особисто мені здається, що абсолютно незаслужено. Уже давно не уявляю свого життя без iPad, і коли довелося на два роки відмовитися від нього, то довелося постраждати. До того ж сучасні планшети з точки зору дизайну і зручності вже давно не рівня тому, що було 4-5 років тому. Практично всі моделі мають безрамковий дизайн і дають змогу споживати контент зі значно більшою зручністю.

Будь-який iPad значно зручніше взяти з собою в поїздку через розмір і вагу, ніж навіть найлегший ноутбук. Він довше тримає зарядку, а дивитися кіно на великому екрані куди приємніше, ніж на смартфоні. І це я ще не згадував про читання книг. У цій справі iPad взагалі немає рівних.

Що краще iPad чи ноутбук

Для тих, хто багато подорожує, їздить у відрядження або чий шлях до дачі займає більше години, iPad – абсолютно незамінна річ. Можна, звісно, взяти з собою ноутбук, який завдяки форм-фактору зручно розмістити на колінах, а ще й екран у нього більший. Однак не варто забувати про габарити. Навіть легкий і компактний MacBook Air займає не тільки більше місця, а й важчий за iPad. Саме тому взяти планшет із собою в дорогу набагато простіше.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Він поміститься практично в будь-яку сумку і не викличе у вас жодного дискомфорту. Є у цього тільки один мінус, але хтось вважатиме його незначним. На відміну від ноутбука, щоб встановити планшет на стіл або будь-яку іншу поверхню, потрібен спеціальний чохол. Ось тільки кут нахилу дають змогу регулювати далеко не всі з них. Але особисто у мене це ніколи не викликало якихось питань. Що в літаку, що в поїзді, що в машині вдавалося знайти зручне положення.

Час роботи iPad

Іншою перевагою iPad є, звичайно ж, його автономність. На відміну від більшості ноутбуків, тримають заряд планшети Apple куди впевненіше. Його вистачить не тільки на коротку поїздку, а й на справді довгий переліт. З особистого досвіду скажу, що лептопи на Windows до таких показників не зможуть наблизитися навіть близько.

Мені подобається, що заряд у iPad не витікає в порожнечу і не витрачається в режимі очікування. Тобто я впевнений, що якщо покладу планшет у сумку з 97%, то через добу дістану його з тим самим показником. Безумовно, iPad з підтримкою мобільних мереж трохи заряду все-таки витратить, але це буде некритично. Тому якщо ви шукайте, чим розважити себе в поїздці і не думати про батарею, то iPad – це ваш вибір.

Розмір екрана в iPad

Навіть якщо ви користуєтеся смартфоном з діагоналлю екрана 6,7 дюйма, то це зовсім не означає, що для відео такий дисплей буде зручним. Все-таки для комфортного перегляду фільмів, серіалів і просто цікавих роликів потрібно щось побільше. Тут планшет підійде просто ідеально. По-перше, ви можете з комфортом подивитися Ютуб або якесь кіно не тільки в дорозі, але і в ліжку перед сном.

Влаштувалися з комфортом і насолоджуєтеся чудовою картинкою на великому екрані iPad. По-друге, якщо ви плануєте перегляд з кимось із друзів або близьких, то набагато приємніше це робити за допомогою iPad за рахунок його дисплея. До того ж соціальні мережі на планшеті мають набагато цікавіший вигляд. На ньому поміщається набагато більше інформації, і гортати її доводиться набагато рідше.

Планшет для читання книг

Ви можете налаштувати текст, яскравість і фон під свої очі. Зображення: imore.com
Якщо фільми та соціальні мережі вас не цікавлять, то слід звернути увагу на книжки. Завдяки великому і якісному екрану будь-який iPad стане для вас найкращою читалкою. Причому ви не обмежені тільки тим софтом, який встановлений у планшеті. Можете завантажити з App Store шикарний додаток для електронних книжок eBoox, і тоді зможете читати на будь-якому пристрої та синхронізувати прогрес між ними.

Хтось скаже, що спеціальні книжки з екранами E-ink, на відміну від iPad, не чинять шкідливого впливу на очі. Однак мені такі пристрої ніколи не подобалися. Завжди було якесь враження, що дисплей на них якийсь неприродний, і користуватися надалі просто не хотілося. Зручно й те, що ви можете гнучко налаштувати розмір шрифту, зовнішній вигляд і навіть колір фону. Загалом, зробити все, щоб читати з екрана iPad було максимально зручно.

Чи можна працювати на планшеті

Однак одним відпочинком і дозвіллям можливості планшетів Apple не закінчуються. Будь-який iPad можна легко пристосувати під роботу. Презентації, тексти, таблиці. iPad без жодних проблем із цим впорається. А якщо підключити до планшета клавіатуру і мишу, то буде ще зручніше. З урахуванням того, що взяти його з собою кудись iPad значно простіше, ніж ноутбук, а форм-фактор дає змогу взаємодіяти з ним навіть у висячому положенні, то ви отримуєте практично чудовий похідний робочий інструмент.

Зауважте, що я не кажу про складні завдання на кшталт обробки відео або фотографій. Навряд чи хтось при здоровому глузді робитиме це на планшеті, але загалом iPad дає змогу зробити і це. Мені довелося протягом трьох місяців два роки тому працювати саме з iPad, і я точно можу сказати, що це реально. Тож для купівлі планшета у 2024 році дійсно багато причин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.