Названо головні недоліки OLED-телевізорів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Багато хто вважає, що екрани OLED – ідеальні. Але насправді у них є суттєві для деяких із нас мінуси.

OLED-матриця у дисплеїв телевізорів має кілька переваг. Це досконалий чорний колір на екрані в будь-який момент і в будь-якому місці дисплея, хороший контраст, відмінний час відгуку, мінімальна затримка введення, повна підтримка HDR.

Але якщо ви вирішите купити подібний телевізор, то враховуйте і такі недоліки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вигоряння пікселів. Точніше, субпікселів. Їхня якість погіршується з часом через безперервну роботу за високої напруги. Щоправда, щоб ці сліди від пікселів стали помітними, потрібно, щоб телевізор працював протягом 4-5 годин безперервно. Також потрібно вимкнути режим сну, ставити на найвищу яскравість екран, спеціально не користуватися функціями захисту панелі від вигорання, весь час залишати на екрані зображення статичних елементів.

Спотворення тексту. Текст на OLED-екрані буде не таким різким, як на РК-панелях.

Невисока яскравість. Якщо ви поставите OLED-телевізор у приміщенні з яскравим освітленням, то вам знадобиться мінімум 400 ніт. При цьому такі панелі максимум здатні забезпечити 250 ніт.

ШІМ. Єдиний спосіб зменшити це миготіння – підвищити яскравість.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.