Ґаджети

Яким буде новий iPad Air: три головні зміни, на які варто чекати

Share

Минулого року Apple не випустила жодної моделі iPad, тому цілком логічно припустити, що протягом наступних 10 місяців компанія оновить увесь свій парк планшетів. Зібрали найочікуваніші зміни в одній з найпопулярніших і збалансованих моделей iPad 2024 року.

Найімовірніше, апгрейд відбудеться у два етапи: спершу Apple представить дорогі iPad Pro з OLED-дисплеями та чипами M3 разом із новими iPad Air, а вже пізніше цього року оновлення отримає базовий iPad та iPad mini.

Новий розмір

Інсайдери повідомляють, що саме Air цього року чекає найбільше оновлення за всю історію існування лінійки. Усе зумовлено тим, що Apple вперше випустить iPad Air з великим екраном, але це далеко не всі зміни.

У 2020 році Apple оновила iPad Air, оснастивши його 10,9-дюймовим безрамковим дисплеєм і плоскими гранями, як в iPad Pro. Однак, крім стандартної 10,9-дюймової моделі, цього року компанія вперше випустить 12,9-дюймовий iPad Air. Так, він отримає LCD-екран з частотою оновлення 60 Гц, але такий пристрій буде більше призначений для споживання контенту на великому дисплеї. Для малювання та інших завдань у Apple є iPad Pro.

Новий блок камер

Портал 91mobiles опублікував CAD-рендери iPad Pro, на яких видно незвичайний виступ камерного блоку, що нагадує iPhone X, але з одним сенсором.

Подробиць про саму камеру поки що немає, але якщо Apple дійсно прийме такий дизайн в iPad, то, найімовірніше, він перекочує в базові iPhone 16 і iPhone SE 4. До речі, їхні рендери з подібним камерним блоком ми також публікували цього тижня.

Нова Magic Keyboard

За даними інсайдерів, Apple планує випустити нову клавіатуру Magic Keyboard з алюмінієвим корпусом, яка разом з iPad ще більше буде схожа на ноутбук. Однак журналіст Bloomberg Марк Гурман стверджує, що цей аксесуар буде ексклюзивом для лінійки iPad Pro.

Для нових iPad Air компанія продовжить випускати поточні клавіатури Magic Keyboard.

Коли вийде новий iPad Air?

Очікується, що Apple проведе свою першу презентацію в 2024 році вже в середині березня. На цьому івенті ми чекаємо на нове забарвлення iPhone 15, оновлену приставку Apple TV, MacBook Air з чіпами М3, а також нові планшети. Найімовірніше, iPad Air отримають чипи M2, а “прошки” – M3.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: iPad
  • Останні записи

    Без чіпів Exynos: всі моделі Samsung Galaxy S25 будуть оснащені Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4

    Після запуску серії Galaxy S24 компанія Samsung спрямовує свої зусилля на швидкий анонс нових складних…

    18.06.2024

    Старі моделі Google Pixel Pro отримали функцію ручного перемикання між об’єктивами камери

    У червневому оновленні Pixel Feature Drop перенесли деякі можливості камери Pixel 8 на моделі Pixel…

    17.06.2024

    Названо смартфони які Google не оновить до Android 15

    Android 15 безперечно стане досить цікавим оновленням. Однак, нова ОС не з'явиться на більшості смартфонів…

    17.06.2024

    iOS 18 значно прискорює нейронну обробку даних у iPhone 15 Pro Max

    Результати Geekbench, що порівнюють продуктивність технології машинного навчання iPhone 15 Pro Max у iOS 17…

    17.06.2024

    Ілон Маск прогнозує, що мозкові імпланти замінять смартфони у майбутньому

    Ілон Маск, відомий своїми сміливими та часто провокаційними прогнозами щодо майбутнього технологій, зробив чергову гучну…

    17.06.2024

    SpaceX представила компактну антену Starlink Mini для супутникового інтернету

    SpaceX вперше представила офіційні зображення супутникової антени Starlink Mini, яка стане доступна клієнтам через кілька місяців.…

    17.06.2024