Рекламована на веб-сайті Apple функція EyeSight у реальності працює набагато гірше

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Одним із неприємних моментів запуску Vision Pro став помітний розрив між маркетинговими зображеннями функції Vision Pro Eyesight та її реальним зовнішнім виглядом. Для тих, хто не знайомий з функцією Eyesight, це зовнішній дисплей на передній панелі Vision Pro, який за допомогою камер, розташованих усередині гарнітури, проектує очі користувача назовні, щоб їх бачили люди навколо. Перш ніж Vision Pro вийшла на ринок, технологію Eyesight було представлено як фірмову особливість, що вирізняє цю гарнітуру з-поміж інших, повністю приховуючи обличчя користувача від оточуючих.

Судячи з маркетингових зображень, люди часто сприймають цю функцію як прозоре вікно на передній панелі гарнітури. Але, як показують фотографії реальних користувачів Vision Pro, опубліковані нижче, є помітна різниця між рекламними фотографіями і фотографіями користувачів, які використовують функцію Eyesight.

Замість того щоб ясно бачити очі користувача на Vision Pro, зовнішня OLED-панель пропонує піксельне зображення, яке часто затінене з якимось випуклим ефектом скла і дивним блакитним світінням з переднього боку екрана гарнітури.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Насправді, це далеко від того, що обіцяв маркетинг Apple перед випуском. На сайті Apple є тільки одне зображення, на якому видно деяке світіння, але насправді це світіння більш помітне в першому промо-відео, опублікованому після випуску. Маркетингові фотографії Apple також показують очі власника там, де вони мають бути відносно інших частин його обличчя – чола, носа, рота, щік і підборіддя. Однак насправді здається, ніби вони знаходяться там, де мають бути брови або навіть лоб власника. Це створює враження, що обличчя користувача виглядає неприродно витягнутим.

Таким чином, хоча ця функція була задумана для більш “природної” взаємодії з носіями гарнітури, насправді вона створює більш дивне враження під час взаємодії користувача з оточуючими.

На даний момент не існує явного рішення для проблем, з якими стикаються користувачі функції Eyesight. Можливо, оновлення програмного забезпечення допоможе поліпшити її продуктивність, якщо пікселізація пов’язана з роботою камер і обробкою відео.

Однак це також може бути пов’язано з якістю панелі, використовуваної Apple, і матеріалами між панеллю і зовнішньою частиною Vision Pro. Виправити цю проблему видається набагато складніше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.