Названо ноутбук який може скласти “реальну” конкуренцію MacBook Pro

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Останні кілька років MacBook мав серйозну перевагу перед конкурентами на Windows. Нікому іншому не вдавалося поєднувати потужність та портативність так, як це робить 14-дюймовий MacBook Pro від Apple, особливо з появою M3 Max. Але, можливо, так триватиме недовго.

Представлений на виставці CES 2024 оновлений Asus ROG Zephyrus G14, схоже, має серйозні амбіції щодо відлучення корони у Apple. Так, це ігровий ноутбук, але його дизайн був перероблений із нуля, щоб задовольнити запити широкої аудиторії. Він витончений і тонкий, але при цьому не скупиться на продуктивність.

MacBook від Apple все ще залишається попереду, і я розповім про нього пізніше. Але остання новинка від Asus – чудовий варіант для тих, хто любить MacBook, але не готовий відмовитися від Windows, або для тих, хто хоче отримати кращу ігрову екосистему, ніж може запропонувати Apple.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ігрова книга Apple

Існує безліч відмінних великих ноутбуків, і коли у вас багато місця для гри, виробникам не важко втиснути в свої пристрої неймовірну потужність. Але тепер, коли він оснащений чудовим чіпом M3 Max, молодший 14-дюймовий MacBook Pro стоїть практично окремо у своєму розмірному ряду.

Однак цей статус може тривати недовго. Ноутбук ROG Zephyrus G14 має характеристики, які прямо-таки випирають з книги Apple: його товщина складає всього 0,63 дюйми, він може похвалитися неймовірним OLED-дисплеєм з частотою 120 Гц, розмір його трекпада збільшився до рівня трекпадів в Apple MacBooks, а колишній пластиковий корпус був замінений повністю алюмінієвий. І все це за наявності процесора Ryzen 9 та графічного процесора RTX 4070 для виняткової продуктивності.

Звичайно, у деяких аспектах MacBook Pro не поступається. Ніхто не може зрівнятися з кремнієм Apple по можливості зберігати прохолоду і тишу, видаючи при цьому величезну потужність, і я не думаю, що ROG Zephyrus G14 стане винятком. Такі потужні компоненти в такому тонкому корпусі обов’язково потітимуть.

MacBook Pro також вдається робити все, що він робить, і при цьому забезпечувати один із найкращих час автономної роботи серед усіх ноутбуків, які ви можете купити. Це неймовірне поєднання, і коли компоненти G14 працюють так само сильно, як ми знаємо, навряд чи ноутбук Asus зможе наблизитись до цього.

Однак це не означає, що він не є пропозицією, що інтригує. Навіть найкращі ноутбуки на Windows тривалий час залишалися в тіні MacBook Pro, принаймні коли справа доходила до поєднання потужності і портативності. Тепер Asus показує, що не обов’язково купувати продукт Apple, щоб хоча б наблизитись до того, чого він може досягти.

Найкраще для всіх

Нарешті, Asus не ставить своєю ROG Zephyrus G14 метою саме Apple. Насамперед це ігровий ноутбук, тому основне завдання – це графічна продуктивність, а тепловиділення, температура та час автономної роботи – це другорядні питання. Тому порівнювати його з MacBook Pro – трохи не точне порівняння.

Але не так, як ви думаєте. Apple все більше просувається у світ ігор завдяки вражаючій продуктивності M3 Max в цій галузі, і тепер, схоже, Asus трохи зміщується в інший бік і намагається наслідувати фірмові штрихи ноутбуків Apple. Ці два напрями стають ближчими один до одного, хоча б небагато.

Проте не всі хочуть переходити на Mac. Я впевнений, що є багато людей, яким подобається дизайн Apple, але вони не мають наміру відмовлятися від Windows. Для них рішення Asus змінити дизайн свого топового ігрового ноутбука – чудова новина.

І це гарна новина для всього світу ноутбуків. Якщо виробники комп’ютерів почнуть серйозніше ставитися до стратегії Apple, ми нарешті зможемо побачити більше ноутбуків, які не перетворюються на гучні обігрівачі простору, як тільки ви починаєте грати.

Apple більше звертається до геймерів, а виробники ігрових ноутбуків навчаються у Apple. Це благотворний цикл, який я хочу бачити й надалі. Якщо це станеться, то любителям ноутбуків буде чого чекати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.