Топ-3 найкращі iPad у 2024 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вибір iPad – непросте завдання. У Apple багато лінійок і серій, де мінімальні відмінності в дизайні є сусідами з різним залізом всередині девайсів. У 2024 році нібито очікується вихід нових моделей iPad Pro з OLED-дисплеєм – про це пишуть авторитетні інсайдери. Але вартість новинок явно буде немаленькою. Якщо ви шукаєте хороший iPad тут і зараз, потрібно придивитися до того, що доступно. Вибрали три чудові моделі і пояснили, чому вони варті вашої уваги.

Apple iPad Air (2022) – фаворит для більшості користувачів

Модель з 10,9-дюймовим дисплеєм радує помірною ціною (порівняно з Pro-версіями) і відмінним дизайном. Витончений стиль з тонкими рамками і продуманою конструкцією додає зручності та комфорту в повсякденній роботі. iPad Air (2022) сумісний з Apple Pencil другого покоління, фірмовими чохлами і клавіатурами Apple. І це далеко не весь список переваг девайса.

iPad Air (2022) – легкий і компактний планшет (247,6 x 178,5 x 6,1 мм, 460 г). РК-дисплей з роздільною здатністю 2360 х 1640 і покриттям антивідблиску гарантує високу чіткість і відмінну деталізацію зображення. За яскравості в 500 ніт планшетом комфортно користуватися в умовах штучного або природного освітлення. Задня панель – алюмінієва, з матовим покриттям. Частота оновлення дисплея всього 60 Гц, але це ніяк не позначається на швидкодії та плавності. Переплачувати за 120 Гц у випадку з планшетами – розкіш, яка рідко окупається.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Корпус оснащений портом USB-C, а не Thunderbolt. Це дає змогу використовувати одні й ті самі кабелі для різних пристроїв (не тільки від Apple). До девайсу легко під’єднати Magic Keyboard, Smart Keyboard, будь-яку сторонню Bluetooth-клавіатуру або мишу.

Чипсет моделі – продуктивний M1. Процесор із вісьмома ядрами і такою ж кількістю потоків набирає 1128448 балів у синтетичному тесті Antutu. Його продуктивність мало поступається ігровим десктопним ЦП минулого покоління на кшталт Ryzen 5 3600 – жодних проблем з додатками та іграми у M1 немає. iPad Air (2022) концептуально не ігровий девайс, але ігри він витягне з хорошим FPS, а браузери та інші повсякденні речі на планшеті буквально літають.

Задня камера на 12 МП знімає 4К-відео і завдяки процесору М1 працює з додатками доповненої реальності (AR). Нічного і портретного режимів немає, але кому вони потрібні на планшеті? Зате є фронтальна надширококутна камера з кутом огляду 122 градуси, яка стане в пригоді під час сімейних відеодзвінків. У багатьох додатках для відеозв’язку функція Apple Center Stage буде точно відстежувати ваше положення. В автономному режимі за максимальної яскравості дисплея планшет відпрацює близько 5-6 годин. Повна зарядка по кабелю займає приблизно 140 хв.

Планшет стане прекрасною заміною ноутбуку. Це все ще потужний девайс, який пропонує багато творчих додатків в Adobe Creative Studio. Немає нарікань і до роботи дисплея. Можливо, на iPad Pro 12,9 дюймів приємніше дивитися фільми, але якщо ви не кіноман, вам потрібен планшет від Apple для роботи, поїздок або навчання, iPad Air (2022) поза конкуренцією.

iPad (2021) – найкращий бюджетний планшет від Apple

iPad дев’ятого покоління виглядає трохи старомодним, але не страждає від надмірно слабкого заліза або нестачі можливостей. Якщо ви не чекаєте від планшета флагманської продуктивності або просто не хочете купувати дорогі моделі Air, iPad (2021) допоможе зробити плавний перехід з Android на iPadOS.

Застарілою модель не назвати: всі важливі функції та опції, включно з технологією True Tone для підстроювання матриці під навколишні умови, Touch ID і чудову селфікамеру, у девайса є.

250,6 x 174,1 x 7,5 мм – розміри моделі, як і раніше, в рамках допустимого навіть з урахуванням ваги в 483 г. На рамці присутня кнопка “Додому” з вбудованим Touch ID, який спрацьовує моментально. Роз’єм типу Thunderbolt – класика від Apple – забезпечить відмінну швидкість передачі даних. Модель сумісна з Apple Pencil першого покоління і клавіатурою Apple Smart Keyboard, яка перетворює девайс на робочий нетбук.

Дисплей 10,2 дюйма позбавлений покриття антивідблиску, але це компенсується технологією True Tone. Хоч би де ви перебували, розумна система підлаштує яскравість та інші параметри для чіткого і вдалого відображення контенту. Частота оновлення екрана – стандартні 60 Гц. При роздільній здатності 2160 x 1620 лаунчер і додатки передаються з відмінною деталізацією.

На борту в iPad (2021) – процесор A13 Bionic (він же стоїть в iPhone 11 Pro Max). Він не найпотужніший у світі, але за підтримки 64 або 256 ГБ ОЗП з повсякденною роботою справляється. Багатозадачність, зйомка, легкі ігри, базова робота з графікою – iPad (2021) закриє 90% важливих завдань. За інші 10% потрібно доплатити, але це актуально для профі і зовсім не актуально для звичайного користувача.

Бюджетного статусу лякатися не варто: гальмувати, зависати, перегріватися планшет не буде. Головне – не чекати від нього продуктивності рівня останніх моделей тільки тому, що це Apple.

Надширококутна камера 12 МП, оновлена після буму відеодзвінків під час пандемії, до сих пір видає дуже чітку і деталізовану картинку в Face Time. Доступна і знайома фанатам Apple функція Center Stage з автоматичним панорамуванням і масштабуванням камери для центрування об’єкта (вас). Камера на задній панелі з 8 МП не братиме участі в конкурсах, але в робочих цілях використовувати її можна.

Операційна система iOS 15 сповнена корисних фішок. Можна виділяти окремі зони екрана під час запуску двох додатків одночасно, переміщати віджети, користуватися поліпшеними нотатками. При цьому заряду акумулятора вистачить на 10 годин автономної роботи, а зарядка з 0 до 100% займе близько 170 хвилин.

На iPad (2021) не вийде так само комфортно малювати, як на моделях Air. Або насолоджуватися візуальною естетикою тонкого корпусу і непомітних рамок навколо дисплея. Але з ним можна відчути на практиці переваги оболонки від Apple і вирішити базові завдання, не озираючись на заряд АКБ і не переживаючи за якість дисплея.

iPad Mini (2021) – найкращий компактний планшет Apple

Звучить дивно, але можливість працювати на планшеті однією рукою – очевидна перевага. Коли життя змушує працювати буквально на ходу, корисно мати в руці девайс подібного формату. IPad Mini – модель з 8,3-дюймовим дисплеєм для швидкої роботи та зручного транспортування навіть у маленьких сумках.

Модель Mini – найменша з усіх випущених iPad. При розмірах 200 х 134,7 х 7,2 мм і вазі 308 г планшет поміщається навіть у чоловічій наплічній сумці середнього розміру. У девайса тонкі рамки, немає кнопки “Додому” (сканер Touch ID вбудований у кнопку живлення), нормальні стереодинаміки без хрипів і порт USB-C. Роз’єму для підключення фірмових клавіатур від Apple немає, але зате девайс підтримує Apple Pencil другого покоління. “Розумну” клавіатуру можна замінити звичайною – з Bluetooth-модулем. Стилус фіксується за рахунок магнітів прямо на бічній рамці корпусу.

Retina-дисплей 8,3 дюйма – з насиченими відтінками і точною передачею кольору, покриттям, що позбавляє від відблисків на світлі. Роздільна здатність 2266×1488 на широкоформатному дисплеї допомагає побачити більше деталей і з комфортом дивитися потокове відео. До деталізації питань немає: вона чудова в будь-якому сценарії роботи.

Все необхідне для роботи і відпочинку – буквально під рукою. Фото: businessinsider.com
За швидкодію малюка відповідає чип A15 Bionic – той, що в iPhone 14 Plus. У багатоядерному тесті Geekbench iPad Mini майже наздоганяє навіть iPad Pro – актуальні додатки працюють без єдиної запинки. Навіть якщо відкрити кілька додатків одночасно, проблем не буде. Ентузіасти спокійно грають на планшеті – у популярні аркадні ігри, RPG. Враховуючи, що iPad Mini створювався для робочих завдань і особистих потреб, його потужність перевершує очікування. В автономному режимі планшет при постійно включеному відео протримається близько 13 годин.

Основна камера 12 МП знімає ролики з роздільною здатністю 4К, які змагаються за передачею кольору і плавності відеоряду з результатами роботи бюджетних камерофонів. Фотографії при вдалому освітленні виходять непоганими, нехай ШІ-обробка і робить їх трохи пластмасовими. Фронтальна надширококутна камера 12 МП працює в найкращих традиціях Apple – з цифровим масштабуванням Center Stage.

iPad Mini – чудова електронна книга, планшет для малювання і дзвінків, перегляду відео, роботи з базами і CRM. І все це – з форм-фактором, який дасть змогу виконувати завдання однією рукою і не думати, яку сумку взяти в дорогу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.