Micron на виставці CES 2024 показав експериментальні SSD з USB4

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Micron під своїм брендом Crucial продемонструвала на виставці CES 2024 два експериментальні прототипи SSD-накопичувачів з інтерфейсом USB4. Ці рішення на основі моста з використанням додаткового контролера ASMedia ASM2464PD USB4 to NVMe дають змогу поглянути на потенціал цього стандарту підключення наступного покоління.

Зовнішній твердотільний накопичувач у прозорому корпусі має M.2 2280 – у цьому випадку OEM-накопичувач Gen4 Micron 3400 ємністю 2 ТБ. Пасивне охолодження, як і в X10 Pro, забезпечує високу продуктивність у компактному форм-факторі. Очікується, що така конструкція на основі моста стане нормою для зовнішніх SSD високого класу.

SSD для настільних ПК з USB4 використовує інший підхід: активне охолодження за допомогою вентилятора і один твердотільний накопичувач U.3 великої ємності (8 ТБ у демонстраційному варіанті). Призначений для штабелювання і вимагає зовнішнього живлення, він потенційно переглядає продуктивність і стабільність роботи SSD з USB4, пише AnandTech. При такому виборі конструкції пріоритет віддається максимальній швидкості.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Невизначеності та міркування: Чи вийдуть ці прототипи на ринок у їхньому нинішньому вигляді, поки невідомо. Теплові характеристики зовнішнього SSD без вентилятора і особливості живлення настільного SSD вимагають подальшого вивчення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.