Sony представила гарнітуру змішаної реальності з двома 4K OLED-мікродисплеями

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Наприкінці 2022 року Sony випустила PS VR2 для ігор, а тепер анонсувала гарнітуру змішаної реальності для роботи. Вона була створена у співпраці з Siemens і націлена на “творців просторового контенту”. Її можна використовувати в будь-якій сфері – від дизайну продуктів до кіновиробництва.

Реклама

Гарнітура оснащена двома OLED-мікродисплеями типу 1.3 з роздільною здатністю 4K та 96% покриттям DCI-P3. Вони працюють на базі Snapdragon XR2+ Gen 2, який був анонсований минулого тижня. Система підтримує “розділений рендеринг”, який розподіляє обчислювальне навантаження між встановленим на голові дисплеєм і комп’ютерами для досягнення стабільної частоти кадрів при рендерингу великих 3D-моделей. Sony обіцяє, що гарнітура може забезпечити “реалістичний рендеринг текстур 3D-об’єктів і виразів облич людських персонажів” в режимі реального часу.

Просторове відстеження здійснюється за допомогою шести камер і сенсорів, які також забезпечують функцію відеопрозорості, що дозволяє гарнітурі змішувати віртуальні об’єкти з реальним світом.

Гарнітура поставляється з двома цікавими контролерами – один виглядає як кільце і дозволяє маніпулювати 3D-об’єктами, інший є точною указкою, яка також допомагає дизайнерам створювати і маніпулювати віртуальними об’єктами. Гарнітура буде інтегрована з програмним забезпеченням NX Immersive Designer від Siemens.

Sony розробила гарнітуру для тривалого використання, ретельно збалансувавши її баланс і створивши зручні накладки. Передня частина гарнітури також може бути відкинута, щоб користувачі могли зосередитися на реальному світі, не знімаючи гарнітуру.

Нова гарнітура XR від Sony та Siemens з’явиться у продажу пізніше цього року. Про ціну поки що нічого не повідомляється – такі деталі будуть оголошені пізніше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: