У нового ігрового OLED-монітора Samsung можуть виникнути проблеми

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Samsung також має лінійку нових ігрових OLED-моніторів. Через два тижні після того, як LG показала перший ігровий OLED-монітор із частотою 480 Гц, Samsung пропонує три власні дисплеї, які ми побачимо на виставці CES 2024. Однак Samsung може вступити в боротьбу з LG у невигідному становищі.

Реклама

Я говорю про новий Odyssey OLED G8, або OLED G80SD. На відміну від Odyssey OLED G8 2023 року, ця модель є 32-дюймовим 4K-дисплеєм, перший плоский 32-дюймовий ігровий OLED-монітор, створений Samsung. Важливою характеристикою є частота оновлення. Samsung стверджує, що дисплей може досягати 240 Гц, що чудово, але це не зрівняється з тим, чим може похвалитися LG.

Samsung відстоює частоту оновлення 240 Гц вже кілька років, починаючи з 4K Neo G8 у 2021 році. Новий OLED G80SD забезпечує те, чого так хотіли геймери – ігровий 4K OLED-дисплей з високою частотою оновлення – але він виразно відстає від пропозиції LG з частотою 480 Гц, про яку ми чули лише кілька тижнів тому.

Втім, він не надто відстає. Остання пропозиція LG може похвалитися частотою оновлення 480 Гц, але тільки в роздільній здатності 1080p. Це також 32-дюймовий дисплей з роздільною здатністю 4K та частотою 240 Гц, але LG пропонує нову функцію подвійної частоти оновлення, яка дозволяє знизити частоту оновлення до 1080p.

Схоже, що новий ігровий монітор Samsung не матиме такої можливості, хоча він має й інші плюси, щоб компенсувати це. Як і торішні OLED-монітори Samsung, нова партія оснащена процесором Neo Quantum, а також операційною системою Samsung Tizen. Це дає вам доступ до багатьох програм для розумних телевізорів, Samsung Game Hub і таких функцій, як Samsung Multi View для режимів “картинка в картинці” та “картинка за картинкою”.

Зокрема, Samsung заявляє, що OLED-дисплей G80SD дуже тонкий – всього 3,9 міліметра. Він також оснащений металевою підставкою, що регулюється по висоті, підсвічуванням Samsung CoreLighting+ та піковою яскравістю 450 нит.

Що стосується інших моніторів, то OLED G60SD – це нова модель від Samsung з роздільною здатністю 1440p. Це 27-дюймовий дисплей з роздільною здатністю 2560 x 1440 та вражаючою частотою оновлення 360 Гц. Він також оснащений підсвічуванням CoreLighting+ та металевою підставкою, і, звичайно, у ньому використовується OLED-панель. Це перший випадок, коли Samsung випускає OLED-дисплей з роздільною здатністю 1440p. Минулого року ми вже бачили таку модель, як LG UltraGear OLED 27, щоправда, з нижчою частотою оновлення.

Зрештою, Samsung оновлює свій Odyssey OLED G9 моделлю G95SD. Як і торішня модель, цей монітор оснащений 49-дюймовим дисплеєм із співвідношенням сторін 32:9, роздільною здатністю 5120 x 1440 та частотою оновлення 240 Гц. Поки ми не знаємо надто багато подробиць про цей монітор, але, зважаючи на все, він схожий на торішню модель, тільки з оновленим дизайном для 2024 року.

Всі три дисплеї дебютують з технологією OLED Glare-Free від Samsung, яка “мінімізує відображення денного та навколишнього світла, щоб ви могли використовувати його у будь-який час доби”. Крім того, дисплеї мають сертифікати DisplayHDR True Black 400 та AMD FreeSync Premium Pro.

На даний момент це практично все, що ми знаємо про дисплеї. Samsung не оголосила ні ціну, ні дату виходу, адже обидва ці фактори матимуть вирішальне значення в порівнянні з конкурентами з LG. Ми очікуємо побачити дисплеї на виставці CES, тому подробиці з’являться не скоро.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: