Найкращі фітнес-трекери, які варто купити у 2024 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Фітнес-трекер – щось більше, ніж просто пристрій для відстеження тренувань. Це повноцінна альтернатива розумному годиннику. Багато хто думає, що вони просто дешевші і через це користуються популярністю. Але все набагато складніше, адже крім меншої ціни, фітнес-трекери пропонують трохи довший час автономної роботи. При цьому, вони майже не втрачають у функціональності. Усе це робить їх дуже цікавими гаджетами, які можна і потрібно купувати. Ми зібрали для вас найцікавіші з них, на які варто звернути увагу в різних цінових категоріях. Спеціально не брали базові Xiaomi та Huawei, щоб було цікавіше.

Fitbit Inspire 3 – більше, ніж фітнес-трекер

Fitbit – не новачок у виробництві фітнес-трекерів. У компанії велике портфоліо. Але фітнес-трекер, який дійсно виділяється, – це Inspire 3, особливо якщо ви хочете, щоб все було просто і лаконічно. Він доступний за ціною і набагато перевершує свій сегмент. Він може відстежувати ваші кроки, частоту серцевих скорочень, сон, рівень кисню в крові та тренування. Пристрій сумісний з Android і iOS і може відображати повідомлення або дзвінки на вашому телефоні.

На жаль, як і в інших пропозиціях Fitbit, для отримання деяких функцій потрібно купувати підписку Premium – майте це на увазі. Крім того, у пристрої відсутній вбудований GPS, тому для отримання даних про місцезнаходження він покладається на GPS вашого телефону, а це значить, що вам доведеться тримати його при собі, якщо ви хочете відстежувати інформацію про маршрут, відстань та інше під час пробіжки або прогулянки на свіжому повітрі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Fitbit Charge 6 – хороший Фітбіт

Charge 6 посідає перше місце в лінійці фітнес-трекерів Fitbit, і не дарма. Він спирається на вражаючу спадщину лінійки Charge і пропонує все, що ви хочете бачити у фітнес-трекері в 2023 році. У нього гарний сенсорний OLED-дисплей, вбудований GPS, монітор серцевого ритму і багато іншого. Він може відстежувати понад 40 тренувань, рівень кисню в крові, сон, зміну температури шкіри та ЕКГ.

У Charge 6 також повернулася кнопка для зручної навігації. Крім того, фітнес-трекер сумісний з Android та iOS, підтримує сповіщення, тексти та дзвінки. У пристрої багато від Google, що було очікувано, враховуючи, що Alphabet тепер володіє Fitbit. Наприклад, за допомогою Charge 6 можна використовувати Google Maps, що може виявитися досить зручним. А ще, ви отримуєте досить хороший час автономної роботи.

Amazfit Band 7 – бюджетний фітнес-трекер

Якщо у вас обмежений бюджет, важко помилитися з Amazfit Band 7, який володіє всіма основними якостями хорошого фітнес-трекера. Одна з його головних родзинок – яскравий і барвистий OLED-дисплей. Тому ви без зусиль зможете прочитати на ньому текст. Крім того, ви отримуєте фантастичний час автономної роботи. Якщо не активувати постійно ввімкнений дисплей, то можна легко протриматися на одній зарядці два тижні. Але навіть з увімкненим дисплеєм ви отримаєте близько одного тижня.

Тут є безперервне відстеження частоти серцевих скорочень, рівня кисню в крові та стресу. Також ви отримаєте 120 варіантів тренувань, серед яких є досить дивні варіанти, на кшталт шахів. Як і слід було очікувати, з огляду на ціну менше 2 500 гривень, у пристрої відсутні деякі речі, які можна знайти в дорожчих варіантах. Наприклад, немає вбудованого GPS.

Garmin Lily – фітнес-трекер для жінок


Створений для жінок, Garmin Lily виділяється ювелірним дизайном, який нагадає вам про годинник класу люкс. Ба більше, це один із найменших смарт-годинників. Тож якщо вам не подобаються інші не надто привабливі фітнес-трекери, Lily має бути у вашому списку бажань.

Годинник доступний у версіях Classic і Sport і оснащений функціями моніторингу частоти серцевих скорочень, відстеження стресу, кисню в крові і сну. Крім оздоровчих функцій, годинник може відстежувати вашу активність і тренування, включно з бігом, їздою на велосипеді, йогою, кардіо, силовими тренуваннями і плаванням у басейні.

Що стосується інтелектуальних функцій, то він може відображати сповіщення на телефоні, показувати погодні дані і зустрічі в календарі, керувати відтворенням музики і багато іншого. На жаль, у трекері немає вбудованого GPS і локального сховища музики.

Oura Ring Gen 3 – розумне кільце

На відміну від інших трекерів, які носяться на зап’ясті, Oura Ring Gen 3 – це розумна каблучка, яка, як випливає з назви, одягається на палець. Воно покликане бути непомітним і є найменшим фітнес-трекером серед тих, про які ми говоримо в цій статті. Але, незважаючи на невеликий розмір, воно оснащене безліччю датчиків для відстеження вашої активності, частоти серцевих скорочень, сну, рівня кисню в крові та багато чого іншого.

Крім форм-фактора, Oura відрізняється від інших фітнес-трекерів тим, що приділяє більше уваги сну і відновленню. Незважаючи на те що пристрій відстежує цілу низку параметрів, дані будуть представлені у вигляді трьох оцінок: готовність, сон і активність. Хоча ви можете отримати додаткову деталізацію за допомогою преміум-підписки, це все одно не ідеальний варіант, якщо ви любите глибоко занурюватися в дані.

Garmin Vivomove Sport – трекер від Гармін

Якщо вам потрібен гібридний годинник, але Withings ScanWatch Light не привертає вашої уваги, ви можете розглянути модель Vivomove Sport від Garmin. Годинник має елегантний дизайн, а завдяки досвіду Garmin у сфері фітнес-трекерів, він забезпечує доволі точне відстеження. Крім того, його відносно невеликий розмір ідеально підходить для тонких зап’ясть.

Vivomove Sport оснащений OLED-екраном, який можна не помітити, поки на ньому щось не з’явиться. Серед функцій, пов’язаних зі здоров’ям, самопочуттям і фітнесом, – оптичні датчики пульсу і SpO2, а також постійне відстеження стресу, рівня кисню в крові та частоти дихання. Крім того, пристрій стежить за тренуваннями і відстежує найпоширеніші з них.

Ще один плюс пропозиції Garmin – безкоштовний доступ до докладних метрик, які ви не зможете отримати з трекерами Fitbit. У плані батареї пристрій відстає від інших гібридів – лише п’ять днів автономної роботи. Але ви можете отримати один день автономної роботи, зарядивши пристрій всього на 15 хвилин.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.