Найкращі ноутбуки 2023 року для ігор і навчання

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Експерт зі США перерахував 10+ найкращих ноутбуків 2023 року для роботи та навчання. В одному з випусків на YouTube-каналі Hardware Canucks розповіли про ноутбуки, до яких точно варто придивитися наприкінці цього року.

Найкращий за продуктивністю ноутбук

MacBook Air 15″ M2. Він поєднує в собі кращу якість збірки в тонкому корпусі, 15-дюймовий дисплей, кращими порівняно з 13-дюймовим MacBook Air акумулятором і системою охолодження. Щоправда, для роботи краще обирати не базову конфігурацію, а варіант із 16 ГБ ОЗП і 512 ГБ постійної пам’яті.

Неймовірно продуктивний ноутбук (для необмеженого бюджету)

Якщо для вас гроші не проблема або якщо ви фотограф, дизайнер, розробник тощо, то придивіться до MacBook Pro на M3 Pro/M3 Max. З ним ви отримаєте однакову продуктивність при роботі від акумулятора або від мережі. Також ви в будь-який момент без проблем зможете взяти його з собою, щоб редагувати відео, фото тощо. Вам доступні будуть кардрідер, HDMI-порт, порт Thunderbolt, одні з найкращих за звучанням динаміки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Найкращий ноутбук на Windows для творців контенту

Lenovo Slim Pro 9i. Цей ноутбук має варіанти з діагоналлю 14 і 16 дюймів. Вам буде доступна велика кількість портів для роботи, зокрема повнорозмірні USB-A. Також у цій моделі одні з найкращих клавіатур з тачпадом, частота оновлення екрану 165 Гц. Оснащений цей ноутбук RTX 4070 і Intel Core i9.

Найкращий недорогий і якісний ноутбук

Asus ZenBook 14X OLED. Це один із найкращих тонких ноутбуків на ринку. При цьому ви отримуєте процесор i7 з 20 потоками, а також RTX 3050. Дисплей тут має частоту оновлення 120 Гц. Крім того, вам доступні будуть порти HDMI 2.1, два порти Thunderbolt 4, порт для аудіо, USB 3.2 Gen2 Type-A.

Почесна згадка

Dell XPS 15. Те, що в ньому дійсно здивувало, – це автономність. Час роботи у нього становить понад 13 годин.

Lenovo Slim 7. Є варіант із процесором Intel і з процесором AMD. Цей ноутбук – найкращий за якістю збірки. Це ще один варіант для студентів, які шукають хороший і надійний лептоп на Windows.

Найкращий портативний ігровий ноутбук

ROG Zephyrus G14. Він поєднує в собі хороші ціну, дизайн, автономність і портативність. Оснащений ноутбук процесором серії Ryzen 7000, який ефективніший за аналоги Intel. Що стосується відеокарт, то краще брати модель з 4060 або 4070.

Найкращий 16-дюймовий ігровий ноутбук

Legion Slim 7i. Його ви можете придбати як із процесором AMD, так і з Intel. Ноутбук пропонує мінімалістичний дизайн, фантастичну якість збірки, яскравий і красивий 16-дюймовий дисплей із частотою оновлення до 240 Гц.

Але якщо вам потрібно буде трохи більше потужності відеокарти, то розгляньте Legion Pro 5 і Legion Pro 7.

Найпродуктивніший ігровий ноутбук (для необмеженого бюджету)

ROG Scar 17 X3D. Оснащений він процесором AMD Ryzen 9 7950X3D і відеокартою RTX 4090. Також вам буде доступна потужна система охолодження, 17-дюймовий дисплей з QHD і частотою оновлення до 240 Гц.

Razer Blade 18. Він відрізняється тонким корпусом, відмінною якістю збірки.

Найкращий недорогий ігровий ноутбук

ROG Zephyrus M16. Зокрема, варіант з RTX 4070 має прийнятну ціну. Поєднує в собі цей ноутбук гарну якість збірки і незвичайний дизайн. У нього один із найкращих дисплеїв, які ви тільки зможете знайти, надійна клавіатура, приємний тачпад.

Найкрутіший ноутбук

Lenovo YOGA Book 9i. Ви отримаєте два 13,3-дюймових дисплея OLED. Причому використовувати ви їх можете в різних режимах, включаючи режим ноутбука, книги, планшета. Крім екранної клавіатури, ви можете взяти Bluetooth-клавіатуру, яка миттєво синхронізується з пристроєм. Цей ноутбук призначений швидше для тих, хто шукає новий досвід.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.