Apple Watch перевершили традиційні датчики у виявленні проблем із серцем у дітей

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дослідження Стенфордського університету показує, що годинник Apple Watch може бути ефективнішим, ніж звичайні засоби моніторингу, у виявленні нерегулярного серцебиття у дітей і молодих людей. Дослідження, що охопило 145 випадків, показало, що годинник успішно реєструє аритмію, виявляючи навіть ті проблеми, які традиційні амбулаторні методи пропускають.

З 41 пацієнта з підтвердженою аритмією, середній вік яких становив 13,8 років, 71% були змушені пройти додаткове обстеження завдяки результатам, отриманим за допомогою Apple Watch. У дослідженні також були відзначені випадки, коли Apple Watch виявляли аритмії, які не могли виявити інші комплексні датчики, що підкреслює їхню потенційну діагностичну цінність.

Хоча наразі дозвіл FDA на виявлення нерегулярного серцебиття за допомогою Apple Watch видано тільки дорослим, старшим за 22 роки, це дослідження натякає на його ефективність у педіатричних випадках.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Матеріали новинного характеру не можна прирівнювати до призначення лікаря. Перед прийняттям рішення порадьтеся з фахівцем.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.