Процесор Apple Watch Series 9 здивував експертів, і справа не в продуктивності

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У мережі опублікували результати дослідження чипа S9 у свіжих Apple Watch. Подробицями поділилися у WCCF Tech.

Згідно з джерелом, експерти TechanaLye вирішили детально розглянути фірмовий чип Apple S9, встановлений в Apple Watch Series 9 і Ultra. Виявилося, що він зроблений із процесора Apple A16 Bionic і не є спеціальною розробкою для годинника.

Просвітивши чіпи рентгеном, фахівці TechanaLye виявили велику схожість Apple A16 і Apple S9. Вони побачили, що процесор у годиннику – це, по суті, спрощена версія чипа з iPhone 15. Чип S9 оснащений двома обчислювальними ядрами і одним графічним, тоді як A16 Bionic складається з 6 обчислювальних і 5 графічних ядер. Apple просто прибрала достатню кількість ядер, щоб умістити чип у невеликий корпус годинника, і це позбавило її необхідності створювати чипи для годинника з нуля.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Друге дослідження виявило, що свіжі Silicon M3, M3 Pro і M3 Max схожим чином базуються на Apple A17 Pro, встановленому в iPhone 15 Pro. Усе це показує, що компанія негласно перейшла на масштабовану архітектуру процесорів. Саме це дало змогу Apple прискорити розробку своїх чипів, знизити її вартість і утримати ціну пристроїв на прийнятному рівні. З тієї ж причини компанія здатна випускати нові покоління процесорів щороку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.