PlayStation 6 може отримати технологію реконструкції променів, а трасування шляху в іграх стане звичайним явищем

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Хоча до випуску PlayStation 6 ще далеко, здається, що Sony працює над кількома речами, які суттєво змінять консольний геймінг.

У новому відео, опублікованому цього тижня, RedGamingTech розглядає перші чутки про наступну консоль Sony, виокремлюючи кілька цікавих напрямків, над якими працює японська компанія. Оскільки говорити про можливості ще занадто рано, CPU і GPU для PlayStation 6 ще не визначено, і підготовка їхніх APU відстає від того, що розробляє Microsoft для своєї консолі наступного покоління, оскільки система Sony вийде пізніше, ніж у Microsoft.

Згідно з чутками від кількох джерел, Sony розглядає можливість використання дизайну з чіплетами, який AMD вже застосовує в деяких неігрових продуктах. Здається, що японська компанія також досліджує якийсь тип великого кешу, який допоміг би розробникам справлятися з обчислювальними завданнями і змішаними навантаженнями CPU і GPU, оскільки консоль, імовірно, буде використовувати пам’ять GDDR7, затримка якої може бути проблемою для CPU консолі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Хоча характеристики PlayStation 6 далекі до затвердження, у нас вже є гарне уявлення про те, на чому Sony зосередиться у своїй системі наступного покоління: генеративний ШІ та поліпшення трасування променів. Увага на генеративний ШІ може стати революційною зміною для всіх видів ігор, створюючи більш інтерактивні та занурювальні переживання навіть в однокористувацьких іграх.

Що стосується трасування променів, яке вже отримає підвищення продуктивності з ще не оголошеною PlayStation 5 Pro, Sony, схоже, працює над впровадженням деякого виду технології реконструкції променів, про яку вони вже говорили під час нещодавньої презентації. Хоча презентація була в основному зосереджена на фільмах, японська компанія також показала логотип PlayStation і говорила про геймінг, додатково підкреслюючи, наскільки важливим буде трасування променів у майбутньому консольного геймінгу.

Крім того, джерела повідомили RedGamingTech, що трасування шляху в іграх PlayStation 6 не буде рідкістю, так само як сьогодні трасування променів не є рідкістю в консольних іграх.

Очікується, що PlayStation 6 вийде у 2027-2028 роках.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.