Ґаджети

Що краще купити: планшет Samsung Galaxy Tab S9 або OnePlus Pad

Share

Обираючи Android-планшет з OnePlusPad і Galaxy Tab S9 від Samsung, необхідно чітко розуміти, чим відрізняються ці пристрої. Відразу ж зазначимо, що новинка планшет Galaxy Tab S9 була представлена разом зі смартфонами Z Flip і Z Fold п’ятого покоління влітку цього року. На той момент уже минуло кілька місяців після презентації OnePlusPad.

Основні відмінності

Обидва планшети оснащені дуже яскравими і чіткими екранами. У One Plus Pad дисплей характеризується частотою в 144 Гц, що швидше, ніж у монітора TabS9, частота якого 120 Гц. Однак в останньому випадку йдеться про екран AMOLED, який, на відміну від LCD-дисплея конкурента, гарантує збільшений час автономної роботи пристрою.

Суттєвою перевагою флагмана Samsung є чудова програмна підтримка, тоді як відсутність повної підтримки Oxygenos 13.1 у OnePlus Pad – це серйозна проблема. Також у Galaxy TabS9 більш функціональний стилус, аналог якого в OnePlus не має ні опції Quick Memo, за допомогою якої оперативно формуються нотатки, ні функції трансформації рукопису в друкований текст.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сам OnePlus Pad не отримав спеціалізованого додатка, за допомогою якого створюються різні замітки. Крім того, при використанні зовнішньої клавіатури у китайського планшета екранна “клава” не пропадає, а займає близько 30% дисплея під час набору тексту, що надзвичайно незручно.

Galaxy TabS9 виграє у конкурента за швидкістю взаємодії як з аксесуарами, так і з фірмовими та сторонніми додатками. При цьому фірмовий користувацький інтерфейс OneUI не викликає жодних нарікань. Він дуже зручний для користувачів, що є “фішкою” всіх флагманів Samsung.

У плані ціни кращою є пропозиція від компанії OnePlus, оскільки вартість її планшета майже вдвічі нижча за ціну флагмана Samsung. В даному випадку порівнюється ціна пристроїв з 128 ГБ постійної і 8 ГБ оперативної пам’яті.

“Серцем” південнокорейського планшета є топовий процесор Qualcomm Snapdragon 8 Gen2, тоді як OnePlusPad оснащений чіпсетом MediaTek Dimensity 9000, можливостей якого цілком достатньо для стабільного функціонування пристрою в ігровому режимі.

Обидва гаджети підтримують швидке заряджання, але в TabS9 воно обмежується 45 Вт, а в OnePlusPad, за рахунок функціоналу Super VOOC – 67 Вт. Такі зарядки в базовому комплекті жоден з виробників не пропонує, а тому їх доведеться купувати окремо.

Висновок

Вибір конкретного планшета – це сукупність безлічі факторів. Якщо необхідний якісний функціональний девайс за доступною ціною, тоді варто звернути увагу на новинку OnePlus. Що до Galaxy TabS9, то тут коментарі зайві, адже флагмани компанії Samsung – це незмінно висока якість і продуктивність, а також бездоганний дизайн, за які доведеться істотно переплатити.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Шахраї вимагають гроші за листування до WhatsApp – що робити

    Останнім часом шахраї все частіше використовують месенджери для розлучення громадян на гроші. Не є винятком…

    20.05.2024

    Вже завтра відбудеться презентація Microsoft Build 2024: де дивитись пряму трансляцію

    Компанія Microsoft готується до своєї найбільшої щорічної конференції Microsoft Build 2024. Захід пройде в офлайн-форматі…

    20.05.2024

    iOS 18 буде використовувати штучний інтелект у сповіщеннях, календарі та фоторедакторі

    Інсайдер і журналіст Марк Гурман з Bloomberg розкрив деякі подробиці про можливості штучного інтелекту в…

    20.05.2024

    Xiaomi запустила в глобальний продаж планшети Redmi Pad Pro з 12,1-дюймовим екраном

    Xiaomi розпочала продаж глобальних версій планшета Redmi Pad Pro, які близько місяця тому дебютували на…

    20.05.2024

    Найтонший iPhone представлять у 2025 році

    Apple, швидше за все, представить своє 16 покоління iPhone у вересні, але вже є припущення…

    20.05.2024

    Apple та OpenAI всіх здивують на WWDC 10 червня

    Apple планує насамперед використовувати підхід із використанням штучного інтелекту, вбудованого безпосередньо у пристрої iPhone. Проте…

    20.05.2024