Який Macbook краще вибрати у 2023 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Продукція компанії Apple дуже подобається споживачам. Справа в тому, що нею випускаються тільки якісні вироби, що відрізняються ще й тривалими термінами служби. Але може виникати питання про те, на якому пристрої краще зупинити свій вибір. Сьогодні ми обговоримо рекомендації щодо пошуку гарного Макбука.

На які моменти взагалі звертати увагу

Перш ніж купувати ноутбук, спочатку вирішіть, для якої мети вам потрібен цей пристрій. Ви збираєтеся тільки працювати в офісних програмах, або ваші завдання буде входити обробка зображень, відео і так далі? Комусь просто хочеться придбати такий комп’ютер лише для того, щоб показати свій статус. Загалом, то потреб залежить те, яка лінійка варто уваги – Air або Pro.

Якщо ви не збираєтеся працювати з обробкою відео у високій роздільній здатності та в кілька потоків, немає потреби купувати саму топову комплектацію, оскільки ви просто не зумієте реалізувати весь її потенціал. Тобто коли ви плануєте просто перевіряти пошту та сидіти у соціальних мережах, вам вистачить простої моделі Air. Беріть найпростішу комплектацію без зайвих наворотів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Важлива, звичайно, і діагональ монітора. Зараз існують такі варіанти: 13,3, 13,6, 14,2 та 16,2 дюйма. Очевидно, що помітити неозброєним оком різницю між двома першими практично неможливо. Відмінності там зовсім незначні. Що стосується пристрою на 16 дюймів, він більше нагадує звичайний стаціонарний комп’ютер за розмірами, і його буде складно брати із собою. 13 дюймів — варіант, який оптимальний для людей, які бажають носити ноутбук із собою. 14 – компромісний. Підійде як для домашнього використання, так і для того, щоб взяти на роботу чи навчання. Хіба що доведеться придбати рюкзак чи сумку трохи більше.

Вартість – ще один фактор, який радикально впливає на вибір. Безумовно, вартість техніки від Apple дуже висока, і не кожна людина може собі її дозволити. Є моделі до 50 тисяч гривень, однак у більшості випадків потрібно готуватися до того, щоб заплатити близько 300. Звичайно, будь-якій людині хочеться заощадити і взяти найдешевший варіант, але треба розуміти, що він, ймовірно, вже застарів. І при виборі пристрою дорожче необхідно усвідомлювати свої можливості. Якщо ноутбук потрібний для роботи, то він напевно швидко окупиться. Але якщо потрібно для інших цілей, тут вже треба добре подумати. Чи логічно вкладати у пристрій великі гроші? Необов’язково гнатися за трендами. Найчастіше і базовий рівень Макбука показує себе добре.

MacBook Air на M1

Це гарний вибір для віддальників. Пристрій дуже компактний, тонкий, важить небагато, місця займає мінімально. При цьому відрізняється досить високою продуктивністю, якої буде достатньо на роботу з фотографіями та відео. Є підтримка кодингу та не надто вимогливої ​​графіки. Крім того, можна буде виконувати різноманітні маніпуляції зі звуком.

У роботі пристрій показує себе просто чудово. Фрілансери відгукуються про нього виключно позитивно, оскільки він дозволяє взаємодіяти з різним контентом. Це недорога модель, проте для роботи шикарний вибір. Автономність ноутбука складає 18 годин. Мінус полягає в тому, що пристрій не дуже яскравий екран з IPS матрицею. Деяким людям некомфортно працювати із такими параметрами. Ще тут не найкраща фронтальна камера. В іншому все гаразд. Ноутбук оснащений двома стереодинаміками, сканером відбитка пальця, 8 Гб оперативної та 256 Гб вбудованої пам’яті.

MacBook Air і M2

Незважаючи на те, що назва майже така сама, як у попередньої моделі, в плані характеристик і використання ноутбуки різні. Основна відмінність полягає не тільки в більш потужному процесорі, а й збільшеній продуктивності та потужності. При цьому варто враховувати, що це призводить до більшого нагрівання та витрат батареї. Природно, перше, що впадає у вічі при погляді на девайс – дизайн. Він майже такий самий, як у моделей з лінійки Pro. Корпус плоский та прямокутний. На екрані є «чубчик», у якому розташувалася фронтальна камера. Датчик розблокування на обличчі відсутній.

Діагональ тут складає 13,6 дюйми. При виготовленні використовувалася інша технологія, що добре видно на практиці. Йдеться про Liquid Retina, яка характеризується округленими краями, а також гарною глибиною кольорів — 10 біт замість 8. Тому працювати з графікою буде значно простіше. Але матриця тут ще IPS, що для когось може стати мінусом. Втім, під сонцем все добре видно збільшеним запасом яскравості.

Роздільна здатність у камери підняли з 720 до 1080р. Отже, буде комфортніше спілкуватися по відеозв’язку, якість картинки стане вищою. Динаміків чотири, є підтримка об’ємного звуку. Можна підібрати собі бажану кількість пам’яті – до 24 Гб оперативної та до 2 Тб внутрішньої. Саме цю модель складно знайти у продажу. Доведеться стежити за нею на сайті виробника.

Є неприємна особливість у версії, яка оснащена 256 або 512 Гб пам’яті. Тут застосовують лише один або два чіпи, а це не найкраще позначається на роботі. Це може бути критично для людей, які змушені постійно обробляти будь-яку інформацію.

MacBook Pro на M2

Якщо розглядати цю модель у плані чіпсету чи пам’яті, то характеристики тут будуть тими самими. Однак дизайн дещо інший. Це класичний представник Про лінійки, і зовнішній вигляд у таких девайсів не змінювався з 2016 року. Тоді споживачам вперше показали ноутбук із панеллю Touch Bar – вона була сенсорною. Вона тут також є. Цей пристрій є останнім, який нею оснащений.

Ця панель дозволяє керувати різними функціями на своєму пристрої. Наприклад, з її допомогою зручно ставити емодзі під час листування або перегортати відео до необхідного моменту. Загалом люди використовували її для різних цілей. За задумом виробника, панель мала замінити деякі кнопки. Проте більшість користувачів зустріла нововведення не надто тепло. Тож виробнику довелося залишити його в минулому.

Що стосується екрану, він тут дещо поганіший, ніж у минулої моделі. Підтримується лише восьмибітна глибина. Динаміків два, але діапазон у них ширший. Фронтальна камера – 720 р, чого може бути замало. Проте автономність дуже непогана, до 20 годин.

MacBook Pro 14 і 16 на M1 Pro або M2 Pro

Такі ноутбуки є найдорожчими, але при цьому найпродуктивнішими. Вони чудово підходять для різних видів роботи. Наприклад, спокійно монтують відео у форматі 8К. Можна підключити ноутбук відразу до кількох моніторів та запустити сотні доріжок у Logic Pro. З обробкою фотографій, безумовно, все також чудово.

За кілька років компанія змогла випустити кілька пристроїв з різними чіпами, щоб користувачам було простіше знайти потрібний собі варіант. Окремі гаджети підтримують 96 Гб оперативної пам’яті. Перед покупкою варто вивчити технічні характеристики. Найдорожчі моделі – найкраще. Їх вистачить ще кілька років. Але не всім, звісно, ​​потрібні настільки потужні комп’ютери.

В інших моментах зміни приблизно однакові. Дисплеї виконані за технологією mini-LED. Вона вважається однією з найкращих, здатна справлятися навіть із контентом HDR. Частота оновлення – до 120 Гц. Є по шість динаміків із гарним діапазоном, вражаючий набір портів. Фронтальна камера – 1080р. Зображення з неї обробляються штучним інтелектом.

Переваги ноутбуків Apple

Чому ноутбуки Apple заслуговують на увагу? Все завдяки наступним перевагам:

  1. Висока продуктивність. Запасу потужності вистачить ще кілька років. Пояснюється це тим, що компанія самостійно випускає чіпи, які відповідають технічним характеристикам ноутбуків.
  2. Час автономної роботи. У всіх MacBook воно просто розкішне. Деякі люди навіть не беруть із собою зарядні пристрої, оскільки вони не мають потреби.
  3. Портативність. Якщо купити ноутбук із лінійки Air, його можна спокійно брати із собою.
  4. Зручна клавіатура. Працювати з нею – одне задоволення.
  5. Простота використання. Інтерфейс привітний навіть до новачків.

Робити висновки про покупку варто самостійно. Але взагалі, дані пристрої дуже гарні в експлуатації як для роботи, так і для розваг.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.