Чи варто брати MacBook для роботи

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Багато людей є шанувальниками техніки бренду Apple, безапеляційно стверджуючи, що преміальні “яблучні” пристрої краще ніж аналоги всіх інших компаній. Однак дійсність не завжди підтверджує сподівання фанатів Apple. Відмінним прикладом тому є Macbook, який навіть для роботи підійде далеко не всім.

Вартість

Гаджети Apple відносять до преміального сегменту, а тому їхня ціна завжди “кусається”. При цьому вартість для багатьох користувачів є найважливішим критерієм при підборі пристрою. Якщо мова йде про купівлю лептопа без надкушеного яблука на кришці, то зазвичай порівнюється начинка, характеристики і продуктивність. Інакше справа з Macbook, вартість якого для багатьох є дуже значним ударом по сімейному бюджету.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Не буде секретом той факт, що багато хто купує техніку в кредит. Але чи варто заганяти себе у борги через Macbook Air студенту чи копірайтеру? Навіть у середньому компонуванні цей ноутбук не може похвалитися чимось, що не пропонують конкуренти за доступнішою ціною. Тим же блогерам не потрібний надпотужний процесор. Але навіть в іншому випадку чіпи останнього покоління від компаній AMD та Intel не залишають шансів “яблучним” конкурентам.

То чому ж багато хто віддає перевагу MacBook для роботи? На те є кілька причин.

  • Багато хто просто не розуміє, що гучне ім’я бренду не рівносильне кращій пропозиції на ринку. Якщо говорити про банальне споживання контенту, то різницю у використанні Ipad і, наприклад, Lenovo Tab помітять лише фахівці. При цьому для покупки останнього кредит може і не знадобитися.
  • Стереотип про досконалість техніки Apple, яка не має рівних. Якщо на ринку смартфонів гаджети Apple ще й можуть претендувати на лідерство, що дуже спірно, судячи з продажу, то в сегменті ноутбуків, особливо ігрових моделей, ця компанія давно не є лідером.

Все вищесказане можна звести до того, що необхідно раціонально підходити до питання вартості пристрою, розуміючи свої потреби та враховуючи бюджет.

MacBook: характеристики

За своєю багатозадачністю, функціональністю та швидкодією сучасні ноутбуки корейських. японських і китайських виробників цілком можна порівняти з аналогами Apple. У чомусь вони кращі, у чомусь гірші. Тому слід грамотно підбирати пристрій під конкретні потреби.

Так, ОС Windows буде трохи повільніше працювати із завданнями важкого 3D-моделювання. оскільки “залізо” Макбука краще адаптовано під MacOs. Однак у багатьох випадках вам доводиться переплачувати за надмірну продуктивність значні суми. Працюючи з документами та таблицями, можна обходитися технікою, ціна якої в рази нижча. При цьому різниця в роботі буде для вас непомітною.

Для комфортного серфінгу в мережі сьогодні підійде будь-який ноутбук вартістю близько 25 тисяч гривень, незалежно від бренду та країни виробництва. Що стосується Macbook, то він буде корисним тим, хто професійно редагує відеоролики чи фото, займається 3D-моделюванням або монтажем фільмів.

Програмне забезпечення

Якщо йдеться про софт, то тут пристрої на платформі Windows мають явну перевагу, оскільки величезною різноманітністю спеціалізованих програм система Mac Os похвалитися не може.

Власникам Мака доведеться задовольнятися лише “рідними” програмами, які до того ж не завжди вчасно оптимізуються. Саме тому з ноутбуками Windows набагато менше усіляких проблем у плані софту.

Дизайн

Пристрої від Apple завжди виглядають стильно. Однак вони подобаються далеко не всім, адже це справа смаку, про яку не сперечаються. За дуже рідкісним винятком “яблука” мають гладкий корпус на мініатюрних ніжках та логотип, відомий у всьому світі. Колірна гамма тут також дуже обмежена.

У той же час, різноманітність аналогів на ОС Windows просто вражає. Вони можуть мати як класичний або сучасний дизайн, так і абсолютно унікальне, стилізоване оформлення, оцінюючи яке дуже важливо не забувати про те, що продуктивність повинна бути в пріоритеті.

Екосистема

У цьому вся аспекті пристрою Apple міцно утримують пальму першості. Всі пристрої цього бренду сумісні між собою, а тому можуть доповнювати один одного, суттєво розширюючи можливості користувача.

Зрозуміло, інші компанії працюють над власною екосистемою. Так, у Google і Samsung є власні програми для поєднання різних пристроїв, але сьогодні вони помітно відстають від Apple у питанні.

Як би там не було, але вибирає ноутбук кожен конкретний користувач, а тому йому можна лише порадити грамотно підходить до оцінки своїх потреб та фінансових можливостей. Стереотипи в цьому випадку можуть зіграти злий жарт, що призведе до марної витрати грошей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.