Categories: Ґаджети

Випущена Windows 10 April 2018 Update з функцією Timeline і іншими можливостями

Share

Сьогодні, 30 квітня 2018 року, компанія Microsoft нарешті випустила операційну систему Windows 10 April 2018 Update, яка вже доступна для установки «з нуля», тоді як встановити нову збірку через «Центр оновлень» можна буде трохи пізніше. Спочатку реліз даної ОС повинен був відбутися ще 20 днів тому, тобто 10 квітня, однак через виявлений «синій екран смерті» термін релізу оновлення Redstone 4 зрушили з місця на кілька тижнів.

Четверте за рахунком велике оновлення для Windows 10 носить назву April 2018 Update, а його номер збірки – 1803. Завантажити та встановити вручну новітню операційну систему можна починаючи з сьогоднішнє дня, а поширення поновлення для вже працюючих на десятій «вінді» комп’ютерів / планшетів почнеться з 8 травня, тобто вже зовсім скоро. Головним нововведенням стала «тимчасова шкала» під назвою Timeline, що дозволяє швидко повернути систему до того стану, в якому вона була кілька хвилин, годин або навіть днів назад.

Функція Timeline вдає із себе щось на зразок щоденника, в якому можна «відмотувати час» назад (до 30 днів) і дивитися, які документи, файли і додатки були відкриті і запущені, після чого повертатися до того стану. Переміщення та пошук даних здійснюються шляхом спеціальної смуги на екрані або ж коліщатком миші. Нововведення покликане спростити використання комп’ютера і допомогти людям, які багато працюють.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім того, натиснувши клавіші Windows і Tab, можна отримати доступ до всіх запущеним в даний момент програм. Вони відобразяться в сильно зменшеному вигляді на одному екрані, після чого можна клікнути на будь-яке вікно і перейти до потрібного додатка. На додаток до цього, Windows 10 April 2018 Update може похвалитися новою системою управління повідомленнями, функцією швидкого обміну файлами між кількома пристроями, поліпшеннями в веб-браузері Edge, а також рядом інших нововведень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

View Comments

  • Win + Tab было ещё доступно на windows XP. Причем здесь обнова для 10 винды?

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Bitcoin під загрозою глобального контролю з боку регулюючих органів

    Метт Коралло, один із провідних розробників Bitcoin, попереджає про майбутнє глобальне регулювання провідної блокчейн-мережі. На…

    16.05.2024

    Нові iPad Pro постачаються з кабелем USB-C відповідного кольору

    Сьогодні день запуску M4 iPad Pro, тож користувачі починають розбирати новий iPad і відчувати його…

    15.05.2024

    Компанія Vodafone запускає власну версію штучного інтелекту: що зміниться для абонентів

    Один з найбільших мобільних операторів України поділився цікавою інформацією. Виявляється, що компанія протягом тривалого періоду…

    15.05.2024

    Apple анонсувала нові опції в iOS 18

    Apple почала тизерити нові функції, які стануть доступними на смартфонах після виходу iOS 18. Поки…

    15.05.2024

    У iOS 18 можна буде запускати програми голосом, причому без участі Siri

    Однією з найцікавіших функцій iOS 18, яку Apple анонсувала сьогодні, стане можливість запуску додатків або…

    15.05.2024

    Помилка в iOS 17.5 призводить до появи старих видалених фотографій

    На Reddit почали з'являтись повідомлення про те, що в останньому оновленні iOS 17.5 з'явилася помилка,…

    15.05.2024