Знайдено надійний спосіб відрізнити оригінальні AirPods від підробки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сучасний ринок усіяний копіями навушників Apple. І якщо частина продавців чесно зізнаються, що продають репліку, є шахраї, які пропонують підробку за ціною оригіналу. Джон Брунер розповів непростий, але стовідсотковий спосіб відрізнити якісний продукт від контрафактного.

Для цього ентузіаст взяв оригінальні AirPods Pro другого покоління та дві копії навушників для повноцінного порівняння. Оскільки зовні різниці між ними немає, довелося зазирнути всередину за допомогою комп’ютерного томографа. На знімках можна відразу побачити конструктивні відмінності між оригіналом та фейком.

Джон Брунер виділив три основні моменти. Акумулятори Apple щільно прилягають до корпусу, в підробках елемент живлення не відповідає розмірам і практично втиснуть у корпус навушників, що може бути небезпечним, якщо деталь пошкодиться при складанні. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У репліках встановлені дешеві плати, які залишаю внутрішній простір напівпорожнім. Крім того, у підробок менше мікрофонів, що позначиться на якості передачі звуку під час дзвінків.

І нарешті збирання. Знімки показали відсутність бездротової зарядки в одній моделі та нестачу магнітів в іншій. Щоб вага навушників відповідала оригіналу, умільці просто помістили поряд зі схемами обтяжувачі.

Джон Брунер також зняв відео з одним із «Руйнівників міфів» — Адамом Севіджем. Дослідники помістили під рентгенівський апарат як бездротові навушники, а й деякі зарядні пристрої Apple.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.