Вийшли огляди нових MacBook Pro із чіпами M3. До M3 Pro все ж таки є питання

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Західні медіа та блогери поділилися першими оглядами оновлених 14- та 16-дюймових моделей MacBook Pro з чіпами серії M3, які Apple представила наприкінці жовтня. Зібрали все найцікавіше у цьому матеріалі.

Нагадаємо, що згідно з тестами Geekbench 6, базовий чіп M3 працює на 20% швидше за попередника, M3 Pro виявився всього на 6%, а M3 Max – показав колосальний приріст продуктивності в 50%, що майже можна порівняти з чіпом M2 Ultra.

Редактор Ars Technica Ендрю Каннінгем виділив високу продуктивність топового чіпа M3 Max у графічних завданнях. За його словами, це набагато більше, ніж можна було очікувати від кількох додаткових ядер графічного процесора. У тестах M3 Max виявився на 50% швидше за чіп M1 Max. Журналіст навіть запустив на ньому Baldur’s Gate 3 з максимальними налаштуваннями графіки і не помітив будь-яких просідань fps.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Mac, як і раніше, не являють собою життєздатну ігрову платформу для запуску ААА-тайтлів, але Apple, схоже, намагається це виправити.

Девід Фелан із The Independent приділив окрему увагу новому кольору, який Apple назвала «Космічний чорний». Він зазначив, що забарвлення Space Black на практиці збирає менше відбитків пальців, ніж MacBook Air у кольорі Midnight. Почасти це пов’язано з процесом анодованого ущільнення, який Apple назвала хімічним проривом. Він запобігає попаданню на ноутбук більшості жирів та плям.

Журналіст Tom’s Hardware Брендон Хілл захопився яскравішим екраном, зазначивши, що в SDR-контенті піковий показник досяг позначки 563 нит. Це підтверджує заяву Apple про 20% приріст порівняно з попереднім поколінням MacBook Pro. При перегляді HDR яскравість дисплея досягла 1539 нит — тут без змін.

Ну, а найцікавіше – Apple надала лише базові MacBook Pro з чіпом M3 та топові MacBook Pro з M3 Max для оглядів. Ймовірно, компанія спеціально вирішила відвести увагу ЗМІ від середніх конфігурацій з M3 Pro, які майже нічим не кращі за ноутбуки на M2 Pro, що вийшли півроку тому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.