Ґаджети

Переваги та недоліки MacOS Sonoma

Share

Нещодавно було представлено нову ОС від Apple під назвою Mac OS Sonoma. За заявою виробника, вона характеризується розширеним функціоналом порівняно з попередниками. Однак Sonoma має свої недоліки, які, поряд з незаперечними достоїнствами, описані далі.

Переваги

У компанії Apple впевнено заявили, що MacOS Sonoma серйозно відрізняється від попередньої ОС, оскільки до неї включили суттєвий перелік додаткових можливостей, з яких найбільший інтерес для пересічного користувача мають такі нововведення.

Віджети

Віджети – це зручний та корисний інструмент, що забезпечує максимально оперативний доступ до потрібних даних, заощаджуючи час користувача. У новій ОС від Apple для доступу до віджетів не потрібно використовувати бічну панель. вони просто закріплюються на робочому столі. Це дуже зручно.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Багатьом не до смаку, щоб на РС розміщувалося зайве. Таким людям доведеться вибирати між корисністю віджетів та естетикою пристрою. Однак слід відзначити, що дизайн віджетів MacOS Sonoma виконаний бездоганно.

Елементи на робочому столі

Великої кількості користувачів ПК зручно розміщувати різні файли та іконки програм безпосередньо на робочому столі. Інші роблять так лише з додатками, що потребують швидкого доступу.

Розробники Mac OS Sonoma запропонували альтернативний варіант. Так, нова операційна система від Apple дозволяє приховувати елементи робочого столу, якщо вони не потребують. Зробити це можна у розділі «Налаштування». У результаті іконки програм залишаються встановленими, проте їх просто не видно.

Динамічні заставки

Найбільш яскравим нововведенням Mac OS Sonoma є так звані “живі” заставки, що зазнали відчутних змін. У новій версії ОС користувачеві пропонується величезна кількість роликів, що демонструють чудові види Землі, океану та сучасних міст.

Також тепер при розблокуванні пристрою заставка не просто зникає, а перетворюється на фоновий рисунок. Тут слід зазначити, що найкраще такі заставки виглядають на великих екранах.

Веб-додатки та профілі

У новій ОС реалізовано підтримку прогресивних інтернет додатків. Крім того, тепер можна перемикатися між профілями в браузері Safari , зберігаючи унікальність кожного з них за рахунок вибору певного кольору і оригінального значка.

Ще одним плюсом нової ОС можна назвати інструментарій Preview. за рахунок цього дуже спрощується оформлення документів формату PDF. У цей же перелік переваг можна включити функціонал PresenterOverlay для здійснення відеодзвінків.

Недоліки

Через нещодавні обмеження щодо РФ, багато функцій нової Mac OS Sonoma будуть недоступні користувачам нашої країни. Крім того, нові оновлення спочатку отримають тільки громадяни США, і лише через якийсь час всі інші шанувальники “яблучного” бренду.

Siri

У новій ОС також є фірмовий голосовий помічники “Сірі”. Однак російською помічник характеризується обрізаним функціоналом у порівнянні з англомовним аналогом. І прогресу в цьому питанні не слід чекати.

Ігри

Рудиментарним можна назвати ігровий режим в оновленій ОС Apple. Пояснити подібне можна лише тим, що пристрої Mac, як і раніше, не орієнтовані на роботу з AAA проектами.

У плані ігор Mac OS Sonoma дуже далека до ідеалу. Задовольнити нова ОС може лише вузьке коло геймерів, які є затятими фанатами заліза Apple, але не більше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: macOS
  • Останні записи

    OpenAI спростував чутки про створення пошуковика – конкурента Google

    Минулого тижня інформагентство Reuters із посиланням на неназвані джерела повідомило, що компанія OpenAI нібито готується…

    11.05.2024

    Нічна зарядка смартфона – небезпечна чи ні

    Як зручно заряджати мобільний телефон вночі! Навіть якщо ввечері рівень заряду акумулятора близький до нуля,…

    11.05.2024

    Чи можна заряджати звичайний телефон швидкою зарядкою

    Що буде, якщо підключити телефон або смартфон, який не підтримує швидке заряджання, до зарядного пристрою…

    11.05.2024

    З якими моделями iPad працює Apple Pencil Pro

    Кілька днів тому Apple представила свій четвертий розумний олівець — Apple Pencil Pro. Оскільки тепер…

    11.05.2024

    ChatGPT може з’явитися в iPhone

    Apple та OpenAI завершують узгодження умов договору про використання функцій ChatGPT в iOS 18, пише Bloomberg з…

    11.05.2024

    Штучний інтелект навчився обманювати людей

    Чимало систем штучного інтелекту (ШІ) вже навчилися обманювати людей. Це стосується навіть тих систем, які…

    11.05.2024