Ґаджети

Інсайдери: у 2024 році Apple Watch отримає функції моніторингу артеріального тиску і виявлення апное уві сні

Share

За даними Марка Гурмана з Bloomberg, у 2024 році компанія Apple планує додати в Apple Watch функцію моніторингу артеріального тиску і визначення апное уві сні.

У своєму матеріалі, що описує амбіції Apple, Гурман змалював першу ітерацію “революційної” технології датчика артеріального тиску, яку компанія планує запустити наступного року.

Ця система покликана інформувати користувача про тенденцію до підвищення артеріального тиску і запропонувати вести журнал, в якому він зможе записувати, що відбувалося в момент виникнення гіпертонії. Щоб уникнути помилкового діагнозу, система направить користувача на консультацію до лікаря або на вимірювання артеріального тиску за допомогою традиційної манжети, що дає змогу точніше виміряти тиск.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За словами Гурмана, майбутня версія системи, що перебуває на стадії розробки, зможе давати точні цифри та навіть діагностувати супутні захворювання. Однак до таких можливостей “ще далеко”.

У 2024 році також з’явиться функція виявлення апное уві сні на базі Apple Watch. Згідно з інформацією, вона буде використовувати моделі сну і дихання, щоб визначити, чи є у людини це захворювання, і потім направити користувача до лікаря.

Як повідомлялося раніше, Apple також працює над неінвазивним моніторингом рівня глюкози в крові. Система від Apple, як стверджується, використовує чип, який випромінює світло від лазера під шкіру для визначення концентрації глюкози в організмі.

Систему моніторингу глюкози розробили за аналогією з системою вимірювання артеріального тиску: наразі вона відстежує динаміку зміни рівня цукру в крові та попереджає користувачів про можливий розвиток діабету.

Однак, згідно з останнім повідомленням Гурмана, з посиланням на людей, знайомих з цією роботою, діяльність Apple з моніторингу рівня глюкози в крові навряд чи з’явиться в продукті протягом “принаймні кількох років”.

Крім Apple Watch, компанія також планує у 2024 році впровадити в AirPods функцію діагностики слуху. Завдяки цій функції бездротові навушники зможуть працювати як безрецептурний слуховий апарат і проводити перевірку слуху, яку зазвичай призначають у кабінетах отоларинголога.

Крім того, як повідомляє видання The Information, компанія продовжує вивчати можливості перетворення гарнітури Apple Vision Pro на пристрій для охорони здоров’я. Наразі ведеться робота над створенням функцій для боротьби з тривожністю і занять медитацією, а також системи віртуальної реальності для посилення позитивного мислення і поліпшення психічного здоров’я.

За словами Гурмана, Apple також вивчає можливість використання сенсорів пристрою для сканування очей користувача з метою отримання даних про стан здоров’я.

Які саме функції і в яких пристроях з’являться (і чи з’являться) нам тільки належить дізнатися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Apple Watch
  • Останні записи

    Sony готує нову портативну консоль PlayStation

    У світі ігор ходять чутки про те, що Microsoft і Sony можуть створити переносні версії…

    17.05.2024

    Власники нових iPad Pro скаржаться на дивні дефекти екрану

    Перші користувачі, що купили iPad Pro з чіпами M4 та новими OLED-екранами, виявили неприємну деталь…

    17.05.2024

    Apple дозволила всім програмам стежити за користувачами: що робити

    В останні кілька днів власники iPhone по всьому світу скаржаться на дивний баг в iOS,…

    17.05.2024

    iPhone 17 Ultra отримає новий дизайн та непристойно високу ціну

    Портал The Information поділився інсайдом щодо виходу абсолютно нової моделі iPhone зі значно більш тонким…

    17.05.2024

    Названо приховані функції смартфонів, про які знають не всі

    Смартфони пропонують нам сьогодні велику кількість різноманітних функцій. А про деякі можливості більшість користувачів навіть…

    17.05.2024

    Розумна вібрація – нова функція у Android 15

    В операційній системі Android 15 з'явилося розумне налаштування "Адаптивна вібрація". Як пише Android Authority, її…

    17.05.2024