Чим відрізняються Apple Watch Series 9 від Apple Watch Ultra 2 і які краще купити у 2023 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Під час купівлі Apple Watch багато хто орієнтується на кількість функцій і характеристики смарт-годинника, через що моделі на кшталт Apple Watch SE автоматично залишаються поза увагою. Традиційно увага покупців прикута до останніх версій, якими цього року є Apple Watch Series 9, а також Apple Watch Ultra 2. Але от невдача: далеко не всі знають, чим вони відрізняються, за винятком зовнішнього вигляду і ціни. Насправді, різниця величезна, ось тільки чи варте все це величезної переплати? Дивіться і судіть самі: тут усі важливі відмінності нових Apple Watch 2023 року.

Найбільші Apple Watch

Не секрет, що Apple Watch Series 9 і Ultra – найбільший смарт-годинник у купертинівців. У першої моделі максимальний розмір становить 45 мм, у другої – 49 мм, що набагато практичніше для дорослих людей з великими пальцями. До того ж у базових Apple Watch він заокруглений, що може бути непрактично в процесі управління, а ще такі грані швидше дряпаються.

Водночас у Apple Watch Ultra плоский екран, вкритий сапфіровим склом і обрамлений титановою рамкою для захисту від ударів – саме таким він і має бути у смарт-годинника. Однак більший розмір Apple Watch компенсується вагою: у Series 9 вона становить 51,5 г, тоді як у Apple Watch Ultra 2 – 61,4 г. Начебто несуттєва різниця, але все ж майте на увазі, що годинник доведеться носити на руці, а не в кишені.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Екран в Apple Watch Ultra 2

Незважаючи на те, що нові Apple Watch 2023 мають Retina LTPO OLED з підтримкою Always On Display, але перевага знову на боці Ultra-версії. До того ж тут він підтримує максимальну яскравість у 3000 ніт, чого достатньо для використання при яскравому сонячному світлі, а також функцію виявлення слабкого освітлення. Є й мегазручний нічний режим, який вмикається автоматично в темряві та зменшує яскравість екрана до 1 ніт.

Однак варто пам’ятати, що Ultra-версія призначена для спортсменів, тому всі вищевказані фішки можуть виявитися для вас надлишковими. Яскравість екрана Apple Watch Series 9 – 2000 ніт, як у iPhone 15, а ще є датчик освітленості, який допоможе виміряти час, проведений при денному світлі. До речі, це одна з головних фішок watchOS 10 – про решту читайте в нашому матеріалі.

Який процесор в Apple Watch 9

Обидві моделі Apple Watch обладнали новим процесором, який реально став швидшим, а не просто перейменований. Тепер смарт-годинник працює на чипі Apple S9, який заснований на базі A15 Bionic з iPhone 13. Звісно, “камінь” підігнали під вимоги портативного гаджета, але навіть так він показує продуктивність на 30% вищу, ніж у попереднього S8.

Тож годинник працюватиме ще швидше, а запас міцності знову зріс – тепер Apple буде перейменовувати цей чипсет кілька років поспіль. Те ж саме можна сказати і про кількість пам’яті – обидві моделі мають накопичувач на 64 Гб для скачування застосунків або музики. Так що, тут бойова нічия.

Акумулятор в Apple Watch Ultra 2

Apple Watch Ultra більш-менш нагадують хороший смарт-годинник, оскільки його не потрібно заряджати кожні день-два. У другій генерації акумулятор став трохи більшим – 564 мА*год проти 542 мА*год роком раніше. Приріст не такий великий, навіть з огляду на специфіку портативного гаджета.

Так і вийшло: нові Apple Watch Ultra не додали жодної хвилини автономної роботи пристрою згідно з сайтом компанії – все ті ж 36 годин або до 72 годин у режимі енергозбереження. Але щось підказує, якщо їх оптимізувати, то цифри підростуть. Водночас автономність Apple Watch Series 9 рівно вдвічі нижча – 18 і 36 годин відповідно. Обидві моделі об’єднує те, що вони мають швидку зарядку.

Які Apple Watch обрати у 2023 році

На користь Apple Watch Series 9 більша кількість кольорів корпусу, тоді як у Ultra-моделі – тільки один, але з титановою рамкою, яка надійніша за алюміній і сталь. До того ж у неї є додаткова помаранчева кнопка дії, на яку можна встановити будь-яку функцію, яка стане вам у пригоді. Наприклад, сирену, яка тут представлена у вигляді ексклюзиву.

Крім того, спортивні Apple Watch мають дводіапазонний GPS, набір застосунків для дайвінгу і, як наслідок, сертифікацію за армійським стандартом MIL-STD 810H, що дає змогу занурюватися у воду на глибину до 40 метрів. От тільки чи потрібні вам усі ці фішки, за які доведеться знатно переплатити?

 

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.