Categories: Ґаджети

Xiaomi Mi Pad 4: основні технічні характеристики нового планшета

Share

Не так давно стало відомо про розробку нового планшета Xiaomi Mi Pad 4, який повинен бути анонсований в найближчі кілька місяців. Його розробка і прийдешній анонс були підтверджені відразу декількома надійними джерелами, проте на той момент про майбутню новинку не було відомо зовсім нічого, крім назви. Одному з розробників вдалося виявити в коді останньої збірки MIUI 9 згадку нового планшета, причому також і його основних технічних характеристик.

Відомий розробник Мішааль Рахман запевняє, що Xiaomi Mi Pad 4 має кодову назву «Clover». Цей пристрій, за даними з офіційною прошивки MIUI 9, оснащений 8-ядерним процесором з тактовою частотою 2,2 ГГц, яким є, швидше за все, Qualcomm Snapdragon 660, тому як він найкраще підходить під цей опис. Також вдалося з’ясувати, що цей планшет оснащений повнорозмірним екраном зі співвідношенням 18:9, тоді як в третьому поколінні використовується такий самий з 4:3.

Про обсяг оперативної і вбудованої пам’яті Xiaomi Mi Pad 4 даних в прошивці немає, але зате там сказано про наявність у планшеті основної 13 Мп камери з датчиком OmniVision OV13855 і апертурою f / 2.0. На лицьовій частині планшета розташована фронтальна фотокамера з 5 Мп здатністю, що складається з діафрагми f / 2.0 і сенсора Samsung S5K5E8. Підтримки запису відео в 4K в новинці не буде, так само як і модуля NFC.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На додаток до цього, новинка зможе похвалитися акумуляторною батареєю ємність 6000 мАг, яка забезпечить пару днів автономної роботи при середньому навантаженні. Працювати планшетний комп’ютер буде на базі MIUI 9, заснованої на Android 8.1 Oreo, причому з підтримкою функції Project Treble . Хоч даних про ОЗУ і ПЗУ немає, проте, найімовірніше, новинка виявиться доступна для покупки в двох модифікаціях, базова з яких отримає 4/64 ГБ пам’яті, а просунута, дорожча, 6/128 ГБ.

Офіційна презентація Xiaomi Mi Pad 4 повинна відбутися в найближчі два місяці. Варто враховувати, що попереднє покоління цього планшета зазнало невдачі, в результаті якої виробнику навіть довелося зняти його з продажу, а сталося це ще восени 2017 року. Залишається вірити, що модель четвертого покоління виявиться кращим в усіх відношеннях, тому що в противному випадку вона ризикує повторити долю своєї попередниці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Google випустила Pixel Tablet без док-станції

    Google не стала змінювати дизайн або «начинку» Pixel Tablet: користувачів все також зустрічає металевий корпус…

    08.05.2024

    Sennheiser випустила TWS-навушники з шумозаглушенням та еквалайзером

    Sennheiser презентувала нову модель бездротових навушників Accentum True Wireless ANC. За словами виробника, пристрій пропонує…

    08.05.2024

    Що буде, якщо телефон вимкнути під час оновлення

    Уявіть, що телефон запустив оновлення ПЗ і раптом його випадково відключили від мережі. Завантаження останньої версії…

    08.05.2024

    На Kickstarter з’явився потужний зовнішній акумулятор із прозорим корпусом

    Shargeek 140 від компанії Sharge Tech - це портативне джерело енергії, укладене в прозорий корпус,…

    08.05.2024

    Які датчики встановлені у камері нового iPad Pro

    Нещодавно представлені моделі iPad Pro з OLED-екранами отримали розширений набір сенсорів. Крім безпосередньо камери та…

    08.05.2024

    Топовий планшет Xiaomi Pad 6S Pro 12.4 протестували на автономність

    При активному навантаженні середній час автономної роботи становив 11 годин та 14 хвилин. У режимі…

    08.05.2024