Майбутнє PlayStation 5: Що очікувати від оновлення середини покоління

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Раптові витоки інформації про нову версію Xbox розкрили існування оновлення середини покоління для останньої ігрової консолі від Microsoft. Це, ймовірно, означає, що в офісах Sony теж десь лежить проєктний документ на оновлення PlayStation 5.

Попри те, що здається, ніби покоління ігрових консолей тільки-но розпочалося через тимчасові ефекти пандемії COVID-19 і безперестанку дефіциту консолей, ми вже перебуваємо на третьому році життя PS5. Давайте згадаємо PlayStation 4, де базова модель була випущена в 2013 році, і, через три роки, в 2016 році були оголошені як PS4 Slim, так і PS4 Pro. Це означає, що ми підходимо до моменту, коли очікувати нових PlayStation цілком доречно.

Чутки свідчать, що Sony готує до випуску якийсь варіант PS5 Slim, з можливістю від’єднання дисковода, який можна буде придбати окремо. Поки що немає надійної інформації про те, що може являти собою PS5 Pro. Проте, давайте розглянемо, що було б цікаво бачити в середньому циклі життя PS5.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Модульні консолі

Найбільший слух про PS5 Slim, або як би він не називався, полягає в тому, що дисковод у комплект не входить і продається окремо, якщо він вам потрібен. Ідея купівлі цифрової консолі замість дискової для мене неприйнятна, але мені подобається ідея модульного обладнання, чи то ігрові консолі, чи то телефони, чи то ноутбуки тощо. І я не кажу тільки про нудні речі, як батареї і дисководи. Я хочу, щоб Sony створила дивовижні аксесуари для PS5 Slim. Можливо, це будуть спеціальні підставки для відображення офіційних колекційних фігур, як майбутня статуя Venom у Spider-Man 2 розміром 19 дюймів. Або проектор для перетворення PS5 на пристрій, який можна встановити в будь-якому місці для гри.

Зменшення розмірів, але не нудність

Моя головна небезпека з приводу будь-якої версії PlayStation 5 Slim – це те, що Sony вирішить зробити його нудним. Мені подобається, що моя PS5 виглядає як щось, що ви могли б випадково купити в Ikea. Вигнуті білі лицьові панелі та агресивні, майже зухвалі розміри роблять її справжнім преміум-скульптурним об’єктом, який просто випадково може грати в ігри. Коментарі друзів і користувачів інтернету натякають, що дехто може почекати на модель Slim, коли Sony створить більш практичну консоль. Але це було б потуранням.

Найгірший можливий результат – це звичайний білий куб консолі, і історично консолі Slim від Sony завжди були нуднішими порівняно з більш креативними базовими версіями. Єдиний виняток, який спадає на думку, – це PS3 Slim, який стримано й елегантно зменшив розміри порівняно з попередником (не будемо говорити про PS3 Super Slim). Але крім PS3 Slim, є такі випадки, як PS4 Slim, який буквально прибрав верхню частину PS4 Pro і назвав це оновленням.

Судячи з попередніх дизайнів PlayStation Slim, Sony зазвичай заощадить місце, прибираючи деякі елементи естетики поточної версії консолі. І якщо це так, то, можливо, компактніша версія PS5 прибере вигнуті лицьові панелі, які заважають встановлювати її в стандартні (читайте: нудні) відділення у вашому медіа-центрі.

Ще одна ідея: Sony може зменшити розміри, але надати більше можливостей для налаштування. Уявіть, якби це був куб – Nintendo вже довела, що це найідеальніша форма для консолі, – але з лицьовими панелями з усіх боків, щоб можна було комбінувати кольори та дизайни. Якщо вони вже йдуть шляхом модульного обладнання, то справедливо зробити його більш настроюваним. Чи не так? Добре, насолоджуйтеся вашою меншою консоллю, яка може поміститися в більш обмежених місцях.

Що щодо версії Pro?

Оновлення Slim навряд чи для існуючих власників PS5, воно призначене для тих, хто не купив консоль в перший раз, і переконати їх спробувати апарат зараз, коли він став менше і, можливо, навіть трохи дешевше.

Але що щодо Pro? Sony і Xbox обидві представили оновлені версії апаратного забезпечення в минулому поколінні з Xbox One X і PlayStation 4 Pro, які пропонували ігри в 4K (різною мірою). Це було досить помітним поліпшенням, яке тепер стало стандартом серед консолей поточного покоління. Чи були ігри в 4K необхідні в 2016 році? Так і ні, оскільки прихід 4K-телевізорів застав виробників консолей зненацька. Але для всіх інших 4K не був убивчою функцією, і ось чому я думаю, що оновлення Pro загалом марні.

Поліпшення трасування променів, частоти кадрів і, можливо, роздільної здатності 8K можуть бути хорошими для майбутнього, але з урахуванням того, що 8K-телевізори коштуватимуть близько 2 000 доларів США в найближчому майбутньому, революція у 8K не наведе страху на Sony і Microsoft цього разу. Якщо ви чекаєте Pro-версію PS5, сподіваюся, що вам вона сподобається. Але поки що моя консоль із підтримкою 4K, трасуванням променів і SSD буде цілком задовольняти моїм потребам, – кажу з найважчим зітханням.

Зрештою життєвий цикл консолі триває, і будь ми до цього готові чи ні, нові оновлення середини покоління продовжуються.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.