Чим відрізняється китайська та глобальна версія Xiaomi Mi Band 8. Чому не варто економити

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Xiaomi представила Mi Band 8 у Китаї майже півроку тому, і багато хто, не чекаючи виходу глобальної версії, купив і вже активно користується браслетом. Раніше це був чудовий спосіб заощадити – CN версія оновлювалася на Global прошивку з російською мовою. Однак з останнім поколінням не все так гладко.

Давайте розглянемо всі відмінності глобальної версії Xiaomi Mi Band 8 від китайської, і з’ясуємо, чому краще відразу брати глобалку.

Чим відрізняється китайська і глобальна версія Mi Band 8

За характеристиками – різниці немає. Глобальний Mi Smart Band 8 повністю ідентичний китайському Mi Band 8 у версії без NFC. У них однакові екрани, набір датчиків, автономність і функціонал. Усі відмінності криються в софті, а саме підтримуваних мовах.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У попередніх поколіннях браслета, коли він ще синхронізувався з додатком Mi Fit, після виходу глобалки Xiaomi завжди оновлювала CN-версію до Global прошивки за межами Китаю. Це давало офіційну підтримку російської мови, що, по суті, зрівнювало браслети. Однак проблеми з локалізацією почалися вже в сьомих “бендах”, і цього року ситуація повторюється.

На момент написання замітки китайські версії Mi Band 8, крім ієрогліфів, підтримують тільки англійську мову. Але навіть із цим не все так просто:

  • Щоб синхронізувати CN браслет з фірмовим додатком, потрібно перевести Mi Fitness на регіон Китай (після цього до нього не будуть підключатися інші смарт-пристрої Xiaomi з глобальною прошивкою).
  • Щоб браслет працював англійською, інгліш потрібно вибрати основною мовою інтерфейсу смартфона. Якщо повернути телефон на російську, меню трекера автоматично скинеться на китайську.

Загалом таке використання гаджета важко назвати комфортним. Для минулого покоління ентузіасти випускали русифікацію прошивки через MoreLocale – спеціальна утиліта завантажується на трекер аналогічно встановленню циферблатів, але для Mi Band 8 нічого подібного поки не вийшло.

Яку версію Mi Band 8 краще брати

Якщо ви хочете користуватися пристроєм з меню російською мовою і без зайвих проблем – однозначно глобальну. Відрізнити їх можна за описом в інтернет-магазинах, проте бувають і недобросовісні продавці (особливо на AliExpress), які намагаються торгувати CN під виглядом Global. У такому разі потрібно дивитися на упаковку – у глобалки на лицьовому боці немає жодних ієрогліфів, усі написи зроблені англійською мовою.

Чи працює NFC на Mi Band 8?

Ні, не працює. Брати китайську версію трекера з NFC зараз немає ніякого сенсу. Якщо ви хочете користуватися безконтактною оплатою, потрібно дочекатися реліз пристрою спеціально під наш ринок.

Який висновок? Усім охочим купити Mi Band 8 можна сміливо йти в найближчий магазин електроніки, або замовляти глобальну версію у локальних ритейлерів. Її продажі вже почалися, причому різниця в ціні з AliExpress цього року мінімальна. Переплативши кілька сотень, ви зможете отримати браслет сьогодні/завтра у себе в місті, та ще й з офіційною гарантією. За ~3.5 тис. рублів це чудовий девайс, який ми сміливо рекомендуємо до покупки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.