Топ-5 відмінностей Apple Watch Series 9 від Apple Watch Series 8

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Коли на презентації 12 вересня Apple показала Apple Watch Series 9, склалося відчуття, що третій рік поспіль нам демонструють один і той самий пристрій. Загалом це дійсно так. Зовнішній вигляд годинників Apple після останнього збільшення екрана в Apple Watch Series 7 не змінюється, і просто поклавши їх поруч один з одним, ніяких зовнішніх відмінностей ви знайти не зможете. Але цього разу вони є хоча б усередині нового годинника. В Apple Watch Series 9 збільшили пікову яскравість екрана до 2000 ніт, щоб навіть на яскравому сонці ви змогли побачити всю необхідну інформацію.

На додаток до цього в годиннику Apple з’явився новий процесор. Не просто перейменований, а саме новий, який забезпечив приріст продуктивності. Ну а збільшений удвічі об’єм накопичувача і новий колір корпусу стали просто вишенькою на торті.

Який процесор в Apple Watch 9

Найголовнішою зміною в Apple Watch Series 9 став, звичайно ж, їхній процесор. У них встановили чипсет Apple S9, виконаний на базі A15 Bionic, який використовується в iPhone 13 і iPhone 14. Порівняно з Apple S8, який застосовується в Apple Watch Series 8, це дало можливість розмістити на ньому на 60% більше транзисторів, що вилилося в збільшення швидкості роботи на 30%. Цифри, звичайно, вражаючі, особливо з урахуванням того, що все це поміщається в невеликий годинник на зап’ясті.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Але давайте будемо відвертими. Якщо ви користувалися або користуєтеся сучасними Apple Watch, вам справді здавалося, що вони повільні? Або вони постійно гальмували? От і я у своїй практиці такого не пам’ятаю. Тому новий процесор в Apple Watch – це скоріше про запас міцності, а не про швидкодію в моменті. Розумний годинник Apple і без того працює на хорошій швидкості і не викликає якогось дискомфорту.

Дисплей в Apple Watch 9

Оскільки в рамках цього корпусу Apple Watch збільшувати екран уже просто нікуди, а переходити до нового форм-фактора в Купертіно якось не прагнуть, то в частині дисплея довелося обмежитися тільки зміною пікової яскравості. Зате якою! З 1000 ніт в Apple Watch Series 8 це значення зросло вдвічі – до 2000 ніт. Тепер, навіть лежачи на пляжі під яскравим південним сонцем, ви без жодних проблем зможете прочитати будь-яке повідомлення.

Тільки майте на увазі, що подібні значення доступні виключно в автоматичному режимі і на короткостроковий період. В іншому разі заряд акумулятора буде летіти на очах. Для годинників – дуже актуальна зміна. Вони якраз і потрібні для того, щоб у дорозі не відволікатися на смартфон і подивитися всю потрібну інформацію на зап’ясті.

Скільки пам’яті в Apple Watch 9

Змінився і об’єм вбудованого накопичувача в Apple Watch Series 9. Він зріс удвічі – з 32 до 64 ГБ. Напевно зараз ви подумали, що стільки пам’яті в годиннику нікому не потрібно, але це не так. Коли я регулярно користувався Apple Watch, то тримав на них кілька плейлистів з великою кількістю пісень. У підсумку на тренування смартфон можна було взагалі не брати. Навушники чіплялися безпосередньо до годинника, і музика відтворювалася без якихось посередників.

Безумовно, витрата акумулятора це підвищувало, але зручність переважувала. Я думаю, що ті, хто регулярно займаються спортом, точно знають, як складно іноді прилаштувати телефон у тому ж тренажерному залі. А тут одразу отримуєш вільні руки. У власників Apple Watch Series 9 буде можливість забрати з собою набагато більше різної музики, встановити додаткові додатки і не переживати, що пам’ять несподівано закінчиться.

Що вміє Сірі

Знаєте, що на презентації Apple Watch Series 9 здивувало найбільше? Що Siri в цій моделі несподівано порозумнішала. З найпершої версії годинник Apple умів визначати різні показники здоров’я і розміщувати їх в однойменному застосунку. Але ніколи Siri не могла їх озвучити вам за запитом. Тепер це питання вирішено. Ви можете просто запитати, яких значень досягає ваш пульс, і відразу отримаєте розгорнуту відповідь. Але навіть це ще не все.

Завдяки новому процесору і 4-ядерному нейронному движку Сірі на Apple Watch Series 9 більше не потрібен інтернет. Деякі запити вона може обробити прямо на пристрої. Стосується це тільки того, що асистент може знайти на Айфоні або безпосередньо в годиннику. Інформація про здоров’я якраз належить до таких даних. Дуже зручно. Ще б пак, російською запрацювало. Але дізнаємося ми про це тільки коли Apple Watch Series 9 надійдуть у продаж.

Який колір Apple Watch 9 кращий

Є в Apple Watch Series 9 і одна зовнішня відмінність від попереднього покоління. Після виходу фільму Барбі багато хто збожеволів на рожевому кольорі. Ось і Apple не обійшла тренд стороною. Нова версія годинника на додаток до чорного, сріблястого, золотого і червоного отримала ще й рожевий корпус. Дівчатка точно оцінять новий відтінок. Він вийшов не дуже яскравим, але при цьому відразу зрозуміло, що у вас свіженькі Apple Watch.

Взагалі, найпрактичнішим кольором для розумних годинників Apple я вважаю сріблястий. На ньому майже непомітні жодні пошкодження і коцки. Плюс до нього набагато легше підібрати ремінці. Ну а про сумісність з будь-яким одягом навіть говорити не варто. Дійсно, універсальне рішення для всіх.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.