Попередній огляд Apple Watch Series 9: Новий жест Double Tap

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нові Apple Watch Series 9 вже тут, і, хоча вони мають практично ідентичний вигляд з попередніми моделями, у них встановлено абсолютно новий, набагато швидший чип, підтримується один дуже крутий новий жест, що дає змогу використовувати годинник, не торкаючись його, а також додано кілька дрібних поліпшень.

Однак функція номер один, про яку так просили користувачі, – час автономної роботи – анітрохи не змінилася: годинник Series 9, як і раніше, потребує щоденної підзарядки, а час автономної роботи становить ті ж 18 годин, що й раніше.

То чи варто переходити на новий годинник і в чому саме полягають ті невеликі поліпшення, які були зроблені Apple? Давайте дізнаємося.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що нового в Apple Watch Series 9

  • Новий жест Double Tap
  • Новий S9 SiP
  • У 2 рази яскравіший екран
  • Покращена мінімальна яскравість
  • Чип UWB другого покоління
  • Siri тепер може отримувати доступ і записувати дані про здоров’я
  • Новий рожевий корпус
  • Нові ремінці для годинника разом із годинником
  • Більш компактна коробка, загальне виробництво без викидів вуглекислого газу

Розпакування Apple Watch Series 9

Apple Watch Series 9 виходять у продаж найближчої п’ятниці, 22 вересня, тож ми ще не розкривали коробку, але компанія Apple значно зменшила її розміри, зберігши водночас усі ті самі предмети всередині.

У коробці можна знайти сам годинник і магнітний кабель для зарядки, а також кілька посібників користувача і ремінець, який ви замовляєте.

Дизайн, дисплей і розміри Apple Watch Series 9

Той самий дизайн і розмір, новий рожевий колір корпусу

Нові Series 9 мають такий самий вигляд, як і Series 8, – той самий звичний прямокутний корпус, ті самі розміри 41 мм і 45 мм, та сама вага.

Єдине нововведення – рожевий колір, який з’явився за дивним збігом з успіхом фільму про Барбі цього літа.

Що змінилося, так це екран. Не розмір, а яскравість: тепер він може бути вдвічі яскравішим, досягаючи 2 000 ніт, порівняно з 1 000 ніт у попередньої моделі Series 8. Це дуже зручно для використання на вулиці, оскільки екран можна побачити, навіть не примружуючи очі.

А в темряві мінімальний рівень яскравості знижується до 1 ніт, що краще, ніж 2 ніт. Може здатися, що це невелике поліпшення, але, коли ви користуєтеся годинником вночі в ліжку, воно стає помітним, тому ми цінуємо його наявність.

Процесор і програмне забезпечення Apple Watch Series 9

Новий чипсет S9

Головна новина для Series 9 – новий чипсет Apple S9 (або SiP, як його називає Apple), встановлений у годиннику. Це перший новий чіп у годиннику Apple Watch за останні роки, який тепер має 5,6 млрд транзисторів (на 60% більше, ніж у минулих моделях), на 30% швидший GPU і новий 4-ядерний нейронний рушій, який у 2 рази швидший, ніж раніше.

Це здорово, але не варто очікувати особливих змін у повсякденному використанні, Apple Watch і раніше працювали швидко і плавно, тому ми не помітили особливих змін, вони так само швидкі.

Проте, всі ці нові можливості можна тільки вітати і використовувати для більш просунутих нових функцій. Наприклад, багато команд Siri тепер залежать від процесора і виконуються на пристрої, а не передаються в хмару, що робить взаємодію з Siri набагато швидшою, а також доступною, коли ви перебуваєте в автономному режимі.

Що стосується програмного забезпечення, то під час запуску Series 9 працює під управлінням watchOS 10, яка стала однією з найбільш значних візуальних змін у системі з більш інтуїтивно зрозумілими жестами.

У датчику серцевого ритму і GPS змін немає, тому Series 9, як і раніше, є однодіапазонним пристроєм з GPS, і тільки в серії Apple Watch Ultra є дводіапазонний GPS.

Новий жест Apple Watch Series 9 – подвійне натискання

Компанія Apple зробила новий жест Double Tap головною подією анонсу Apple Watch, і це справді дуже крута функція, яку Apple вдалося зберегти в таємниці до самого запуску.

Вона використовує більш швидке опрацювання даних за допомогою нового чипа S9, тому, за словами Apple, вона не з’явиться на старих моделях, а працюватиме тільки на Series 9.

Вона використовує гіроскоп і акселерометр для визначення подвійного натискання вказівним і великим пальцями. До цього потрібно трохи звикнути, але щойно ви освоїтеся, вона працюватиме постійно.

Якщо ви перебуваєте на головному екрані, він перебиратиме віджети, встановлені на циферблаті годинника, але його також можна використовувати, коли ви вже перебуваєте в будь-якому застосунку, де він служить для натискання на головну кнопку. Так, якщо вам надійшов вхідний дзвінок, подвійне натискання дасть змогу відповісти або завершити виклик, або якщо ви використовуєте годинник як віддалений видошукач для камери, ви можете зробити знімок або зняти відео.

Зазначимо, що це подвійне натискання поки що не працює в спортивних режимах, що було б непогано, тому сподіваємося, що така можливість з’явиться в майбутньому.

Ще одна нова апаратна функція в Series 9 – чип Ultra-wide Band 2 (UWB), який тепер допомагає точніше визначати місце розташування, тож ви зможете легше знайти свій телефон, друзів, що загубилися, або AirTag.

Акумулятор і зарядка Apple Watch Series 9

Все по-старому


Як ми вже згадували, час автономної роботи годинника Series 9, як і раніше, становить 18 годин, а в режимі зниженого енергоспоживання – вдвічі більше.

І це трохи розчаровує, адже збільшення часу автономної роботи залишається найбільш затребуваною функцією Apple Watch протягом багатьох років, але вона не змінилася.

Швидкість заряджання також не змінилася.

Моделі та ціни Apple Watch Series 9

Давайте розберемо всі моделі Apple Watch Series 9 і ціни на них, але коротко можна сказати, що ціни в США залишилися такими самими, як і минулого року, жодних змін немає.

  • Apple Watch Series 9 Aluminum 41mm: від $399 за GPS, $499 за стільниковий зв’язок
  • Apple Watch Series 9 Aluminum 45mm: від $429 для GPS, $529 для стільникового зв’язку
  • Apple Watch Series 9 Stainless Steel 41mm: від $699
  • Apple Watch Series 9 Stainless Steel 45 мм: від $ 749

Слід пам’ятати, що стільниковий зв’язок є опцією для моделей з алюмінію, тоді як усі моделі з нержавіючої сталі постачаються зі стільниковим зв’язком.

Конкуренти Apple Watch Series 9

У Apple Watch є кілька серйозніших конкурентів, і більшість із них роблять ставку на розширене відстеження спортивних подій і триваліший час автономної роботи.

Новий годинник Garmin Venu 3, ймовірно, є найпомітнішим конкурентом, також є хороші спортивні годинники від таких компаній, як Coros і Suunto.

Технічні характеристики Apple Watch Series 9

Нижче представлений огляд технічних характеристик Apple Watch Series 9:

Технічні характеристики Apple Watch Series 9 Моделі (розміри, вага, ціни) 41 мм / 45 мм, у версіях Wi-Fi або Wi-Fi + Cellular Процесор, оперативна пам’ять, накопичувач чип S9 Програмне забезпечення watchOS 10 Акумулятор і зарядка 18 годин автономної роботи

  • Магнітний зарядний пристрій, 50% за 30 хвилин
  • Датчики GPS
  • HR, кисень у крові, альтиметр, ЕКГ, ЕКГ
  • Нові можливості Double Tap
  • Чип UWB 2

Остаточний вердикт щодо Apple Watch Series 9

Загалом, Apple Watch Series 9 не можна назвати величезним оновленням, але в них є кілька цікавих функцій, що виділяються.

Жест Double Tap, безсумнівно, є головною фішкою, і якщо люди почнуть його використовувати, то це може стати переломним моментом, але про це покаже тільки час. Також дуже приємно, що Siri працює в автономному режимі і швидше.

Решта – дрібні доопрацювання.

Ми не бачимо особливих причин для переходу на Series 9, якщо у вас є смарт-годинник, яким ви задоволені, але, якщо ваш годинник застарів, і ви шукаєте новий, Series 9 – один з найкращих у світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.