Ґаджети

LG випустила перший у світі бездротовий OLED-телевізор. Коштує “всього” 29 999 доларів

Share

Компанія LG нещодавно представила LG Signature OLED M (97M3) – модель, яка позиціонується як перший у світі бездротовий OLED-телевізор. На виставці IFA 2023 корейці показали його наживо і назвали ціни. Новинка коштуватиме значні 29 999$ у США, або 32 500€ у Європі. У перекладі на рублі це майже 3 мільйони.

Технічне диво LG не є першим бездротовим телевізором у принципі – це звання належить Displace TV. Тут ідеться саме про OLED-панелі, причому термін передбачає не повну відсутність кабелів від самого телевізора – шнур живлення є, – а бездротову передачу зображення. За трансляцію відповідає Zero Connect Box – зовнішній пристрій, до якого підключаються всі джерела, а потім сигнал передається на телевізор за допомогою власного бездротового протоколу, який, за словами LG, утричі швидший, ніж Wi-Fi 6E.

Технологія підходить для відправки зображення 4K/120 Гц у режимі реального часу. Єдина умова – відстань не більше 10 метрів між екраном і “мізками”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як випливає з назви, телевізор LG отримав OLED-матрицю діагоналлю 97 дюймів. Роздільна здатність панелі становить 4K, частота оновлення – 120 Гц. Підтримуються технології Dolby Vision і HDR10, а звук Dolby Atmos видають вбудовані динаміки потужністю 60 Вт.

Вага телевізора з підставкою становить 65 кілограм.

До виходу перших оглядів незрозуміло, яку затримку зображення має Zero Connect Box, і чи можна під’єднувати до нього консолі Xbox або PlayStation. Однак заявлена підтримка G-Sync і FreeSync вказує на те, що бездротовий телевізор зможуть використовувати і геймери.

Паралельно LG обіцяє запустити в продаж більш доступні 83-дюймові та 77-дюймові моделі, що коштуватимуть “всього” 8 і 6 тисяч доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: LG
  • Останні записи

    Складено топ-6 найкращих смартфонів на Android на весну 2024 року

    На першому місці, зненацька, опинився зовсім не флагманський Samsung Galaxy S24 Ultra, а Google Pixel…

    13.05.2024

    Названо найкращі смартфони за часом роботи від акумулятора на 2024 рік

    Ведучий YouTube-каналу Quke.ru перерахував найкращі за автономністю смартфони на сьогодні. Blackview 9300 Pro . Він оснащений…

    13.05.2024

    Новий чіп Apple M4 показує дуже високу продуктивність

    Apple робить щось шалене зі своїм новим чіпом M4. Хоча ми звикли бачити, як нові…

    13.05.2024

    1600-річний камінь із загадковим написом знайшли в англійському саду

    Чоловік в Англії, що пропалює свій сад, зробив унікальне відкриття. Він знайшов старий камінь із…

    13.05.2024

    Опубліковано зображення першого ноутбука на Snapdragon X Plus

    У мережі з'явилися якісні зображення ноутбука Lenovo IdeaPad Slim 5, побудованого на базі процесора Qualcomm…

    13.05.2024

    Що відомо про iPhone 16 Pro: характеристики, ціна, дата виходу

    Численні інсайди вказують на те, що в цьому поколінні найочікуваніший флагман отримає новий дизайн, збільшений…

    13.05.2024