Нові 11- і 13-дюймові моделі iPad Pro з OLED-дисплеями з’являться в середині 2024 року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Apple планує випустити нові 11- і 13-дюймові моделі iPad Pro з OLED-дисплеями в середині або наприкінці 2024 року, повідомляє видання DigiTimes із посиланням на джерела в ланцюжку поставок. У публікації зазначається, що деякі постачальники Apple вже почали розширювати свої потужності з виробництва сенсорних панелей для підготовки до релізу.

Стверджується, що нові моделі iPad Pro будуть оснащуватися гібридними OLED-дисплеями, що може сприяти створенню більш тонкого і легкого корпусу в порівнянні з поточними моделями.

Технологія OLED дасть змогу наступним дисплеям iPad Pro мати підвищену яскравість, вищий коефіцієнт контрастності, більшу точність передачі кольору і менше енергоспоживання порівняно з наявними моделями з РК-панелями. Apple вже використовує OLED-дисплеї в останніх моделях iPhone і Apple Watch, за винятком молодшого iPhone SE.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Моделі iPad Pro, випущені в 2017 році і пізніше, підтримують технологію ProMotion, що дає змогу використовувати частоту оновлення в діапазоні від 24 до 120 Гц. Перехід на OLED, ймовірно, дасть змогу знизити частоту оновлення до 10 Гц або нижче для економії заряду батареї. У моделях iPhone 14 Pro частота оновлення може досягати 1 Гц у режимі постійно ввімкненого дисплея.

Наразі більший iPad Pro має 12,9-дюймовий дисплей, тому 13-дюймова модель буде трохи більшою. За наявними даними, Apple має намір зменшити розмір рамки дисплея в майбутніх моделях iPad Pro, проте поки незрозуміло, чи торкнеться це найближчих пристроїв.

У публікації стверджується, що постачальники Apple, найімовірніше, припинять постачання поточних моделей iPad Pro з mini-LED до середини 2024 року, що свідчить про можливе зняття цих моделей з виробництва замість того, щоб залишити їх як більш дешевий варіант.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.