Apple випустить дешевий ноутбук. Яким він буде

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За даними DigiTimes, компанія Apple розробляє лінійку недорогих ноутбуків, які повинні будуть безпосередньо конкурувати з хромбуками. Вони випускатимуться під новим брендом, окремо від MacBook Air і MacBook Pro.

Джерела видання стверджують, що ці ноутбуки матимуть металевий корпус, проте інші компоненти дешевші, ніж у старших моделях MacBook, що має знизити собівартість продукту. З великою ймовірністю Apple встановить у них процесори власної розробки. Розробку цих ноутбуків уже розпочали, а їхній випуск на ринок може відбутися в другій половині 2024 року.

Ідея випуску дешевого ноутбука виникла у керівництва Apple на тлі успішних продажів хромбуків (це ноутбуки на базі операційної системи Chrome OS розробки Google). Такі пристрої особливо популярні в США і широко використовуються в навчальних закладах. Імовірно, в Apple вважали за доцільне зайти на цей ринок, оскільки він демонструє зростання (13,9 млн продажів 2019 року, 30,4 млн 2020 року і 33,4 млн 2021 року). Попит на недорогі ноутбуки різко збільшився з початком пандемії коронавірусу і трендом на перехід до віддаленої роботи, що пов’язана переважно з листуванням, використанням офісних програм і спілкуванням у відеочатах.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.