Apple скасувала розробку 14-дюймового iPad

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Apple “впритул підійшла” до випуску цього року абсолютно нової 14-дюймової моделі iPad, повідомляє Марк Гурман з Bloomberg.

У своїй останній розсилці Гурман повідомив, що компанія вивчає концепцію ще більшого iPad з 2021 року і майже випустила 14-дюймову модель, яка стала б найбільшим iPad на сьогоднішній день, цього року. Тепер, вочевидь, у найближчих планах Apple такого продукту немає.

Одним з ускладнень, очевидно, став перехід на OLED-дисплеї в лінійці iPad, що може призвести до значного подорожчання дисплеїв великих планшетів. За чутками, перші моделі iPad Pro матимуть діагональ 13 дюймів і надійдуть у продаж у першій половині 2024 року.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Гурман першим опублікував чутку, що дизайнери та інженери Apple вивчають можливість створення iPad з екранами більшого розміру, які могли б ще більше “розмити межі” між планшетом і ноутбуком. У січні 2022 року з’явилася новина про те, що кілька постачальників, включно з BOE і LG, переобладнають заводи, щоб мати змогу постачати компанії OLED-дисплеї розміром близько 15 дюймів для майбутніх моделей iPad.

Bloomberg неодноразово розповідав про зацікавленість Apple у випуску більших iPad. І якщо 14,1-дюймова модель iPad, яка перебувала в розробці, тепер вважається скасованою, то 16-дюймова модель, про створення якої востаннє повідомляло видання The Information, може, як і раніше, перебувати в активній розробці, незважаючи на те, що про неї нічого не чути вже досить тривалий час.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.