Топ-7 найкращих смарт-годинників із функцією дзвінка у 2023 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вибираючи розумний годинник з функцією розмови, ви зіткнетеся з двома категоріями гаджетів. Перші – бюджетні, у яких є тільки вбудований динамік з мікрофоном, і відповідати на дзвінки можна, якщо він під’єднаний до смартфона (у межах 10-20 метрів у зоні дії Bluetooth). Друга категорія – це дорогі моделі з eSIM, які є повністю незалежними і дають змогу дзвонити/приймати виклики де завгодно.

Ми вивчили ринок і знайшли найкращі смарт-годинники для дзвінків під різний бюджет і завдання. Пристрої з можливістю встановлення фізичної сімки принципово не розглядатимемо, оскільки найчастіше це “підвальний китай”, який глючить і ламається відразу після купівлі.

№7 – Haylou Solar Plus

Ціна: від 40$ (на AliExpress)

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Haylou Solar Plus – це найдешевший розумний годинник з мікрофоном і динаміком, який доступний у продажу. “Розумним” його можна назвати з великою натяжкою, по суті це фітнес-браслет з великим екраном і класичним ремінцем. Виглядає гаджет доволі мінімалістично, має приємний алюмінієвий корпус, і працює плавно – без фризів і пригальмовувань.

Solar Plus справляються не тільки з прийомом дзвінків, а й дають змогу здійснювати вихідні виклики, обравши співрозмовника зі списку контактів, або вказавши номер прямо з екрана “вотчі”. Автономності Solar Plus вистачає на 6-7 днів роботи. Haylou – це виробник з еко-системи Xiaomi, тож незважаючи на невисоку популярність, з якістю у нього все гаразд.

№6 – Amazfit Pop 3S

Ціна: від 70$

Якщо хочеться варіант від знайомого бренду, зверніть увагу на Amazfit Pop 3S, які вийшли буквально місяць тому. Цей годинник підійде як жінкам, так і чоловікам. Корпус тут з нержавіючої сталі, а на вибір доступно два типи ремінців – стандартний, із силікону, і металевий браслет, який надає годиннику брутальності.

Pop 3S оснащений величезним 1.95-дюймовим AMOLED-екраном, фізичною кнопкою управління, і запасом автономності до 12 днів. Дзвінки з розумного годинника можна тільки приймати, жодних вихідних викликів. Але якість мікрофона і динаміків, судячи з перших відгуків у мережі, тут дуже відмінна – вас буде чути як під час розмови через смартфон по гучному зв’язку.

№5 – Honor Magic Watch 2

Ціна: від 90$

Далі переходимо до середнього класу. Magic Watch 2 – це вже класика від Honor, яка не втрачає популярності протягом трьох років з моменту виходу. Годинник доступний у розмірі 42 і 46 мм, відповідати на дзвінки можна тільки з великої версії, маленьку вбудованим мікрофоном чомусь обділили. Вибирають “меджік вотчі” за якісні матеріали корпусу (нержавіюча сталь), яскравий AMOLED-екран і безліч змінних циферблатів. На руці цей годинник має дуже солідний вигляд.

Автономність – значна, до двох тижнів роботи на одному заряді. Є вбудований дводіапазонний GPS, що дає змогу не брати на пробіжки смартфон, і акцент на функціях моніторингу організму. Також Honor Magic Watch порадують 4 ГБ вбудованої пам’яті, куди можна накачати музики і транслювати на бездротові навушники.

№4 – Huawei Watch Fit 2

Ціна: від 90$

За порівнянні гроші можна взяти новий смарт-годинник з відповіддю на дзвінок – Huawei Watch Fit 2. Він отримав дизайн у стилі Apple Watch, але з більш витягнутим екраном. Тут встановлена AMOLED-матриця на 1.74-дюйма з тонкими рамками, яка вміщує реально багато інформації. Є безліч циферблатів, GPS і підтримка AlwaysOn, з яким картинка відображатиметься на екрані навіть у режимі очікування (щоправда, на шкоду автономності гаджета).

Виробник обіцяє до 7 днів роботи з використанням усіх функцій, і до 10 днів без AoD. Унікальною фішкою цієї моделі є відразу 32 ГБ вбудованої пам’яті, але, як і всі попередні пристрої, Watch Fit 2 не підтримують eSIM. Розмовляти “з руки” ви зможете тільки за умови синхронізації з телефоном по Bluetooth.

№3 – TicWatch Pro 3 LTE

Ціна: від 170$

Серед топових годинників з eSIM найвигіднішими є TicWatch Pro 3 LTE, які з моменту виходу сильно подешевшали і часто потрапляють на розпродажі AliExpress. Гаджет побудований на чипі Snapdragon 4100 і працює під управлінням Wear OS – це адаптована версія Android, що підтримує встановлення сторонніх додатків. Можна завантажити ватсап, повноцінну навігацію, онлайн музику, і користуватися всім цим без підключення до телефону. Також годинник підтримує безконтактну оплату по NFC, чим не можуть похвалитися недорогі моделі.

TicWatch Pro 3 виконаний у міцному металевому корпусі з вологозахистом 5ATM і оснащений подвійним екраном: кольоровим AMOLED і енергоефективною FTSN-матрицею. Остання відображає монохромну картинку в режимі очікування, що дає змогу домогтися триденної автономності – практично рекордний показник для пристроїв на Wear OS. Якщо потрібен повноцінний смарт-годинник для розмов і не хочеться переплачувати, суворо рекомендуємо.

№2 – Samsung Galaxy Watch 6

Ціна: від 440$

Новинка від Samsung пропонується у двох версіях – стандартній і Classic. Модель Classic трохи більша за рахунок поворотного безеля, який використовується як додатковий спосіб навігації в меню і додатках. Годинники доступні в розмірах 40, 44, 43 і 47 мм, з купою різноманітних фірмових ремінців, тож підібрати гаджет на свій смак буде нескладно.

Watch 6 працюють на Wear OS, мають металевий корпус із сапфіровим склом, і серйозний захист за стандартами IP68 / 5ATM / MIL-STD-810H. Підтримка eSIM дає змогу дзвонити, надсилати SMS і листуватися в месенджерах без смартфона. Єдиний мінус Galaxy Watch 6 – висока ціна. Але є варіант заощадити, купивши п’яте покоління, яке не надто відрізняється за функціоналом, а коштує в півтора раза дешевше.

№1 – Apple Watch 8

Ціна: від 425$


Якщо потрібен аксесуар для айфона і бюджет не обмежений, логічно буде взяти Apple Watch. Модель SE – як оптимальну за ціною/якістю, або восьме покоління, в якому майже немає компромісів. У вісімки при собі 1.39-дюймовий OLED-дисплей з режимом AlwayOn, 32 ГБ вбудованої пам’яті і дуже спритний процесор Apple S8, з яким інтерфейс буквально літає. Годинник відстежує безліч показників організму (пульс, SpO2, ЕКГ, аналіз сну). eSIM присутня, а СМС і дзвінки доступні з будь-яких додатків, включно з месенджерами. Слабким місцем Apple Watch традиційно є автономність – вони витримують півтора, максимум два дні роботи на одному заряді.

Це були всі розумні годинники з функцією дзвінка, які ми рекомендуємо для покупки в 2023 році. Вибираєте будь-яку модель під свій бюджет і завдання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.