Ґаджети

Apple працює над Vision Pro з моменту випуску першого iPhone

Share
Час читання: 2 хв.

Анонс Vision Pro відбувся лише цього року, а у продаж пристрій надійде наступного року, але про те, що компанія працює над подібним продуктом, ми знали вже багато років. Але не знали скільки саме.

Нещодавно опублікований патент розкриває відповідь на це питання – принаймні з 2007 року, коли випустили оригінальний iPhone…

Звичайно, патент 2007 не описує всіх можливостей Vision Pro. Зокрема, в ньому описується використання гарнітури для показу фільмів та спортивних змагань, але навіть у цьому випадку йдеться про використання гарнітури у віртуальній реальності та описуються деякі напрочуд складні можливості.

У патенті зазначено, що гарнітура створює ілюзію присутності у кінотеатрі.

За допомогою одного або декількох оптичних та цифрових компонентів персональний пристрій виводу може налаштовувати інформацію, що відображається, для накладання на неї елементів театру, створюючи в користувача персонального пристрою виведення інформації враження, що він знаходиться в театрі.

При цьому не можна сказати, що це просто “тупий” пристрій для перегляду. Ще в 2007 році Apple припускала, що вона реагуватиме на рухи голови, очей або рук.

У деяких варіантах реалізації персональний пристрій може виявляти рухи користувача за допомогою одного або декількох датчиків і коригувати зображення, що відображається в залежності від його рухів. Наприклад, пристрій може виявити рух голови користувача та змусити відображувану частину мультимедіа реагувати на рух голови.

Користувач може рухати головою, очима або іншими частинами тіла, щоб частина інформації, що відображається, слідувала за користувачем.

У патенті також розповідається про створення віртуального стадіону під час перегляду спортивних змагань.

Персональний пристрій може надати користувачеві можливість переглядати мультимедійні матеріали, пов’язані з бейсбольним матчем, начебто користувач знаходився на бейсбольному стадіоні (наприклад, Fenway Park або Yankee Stadium).

Персональний пристрій може змінювати відображення спортивної події, щоб відповідати місцю на стадіоні, з якого користувач вирішив дивитися цю подію.

Також у ньому описується, як звуковий сигнал регулюватиметься відповідно до віртуального положення та рухів голови.

Загалом це досить складний опис пристрою, але вкрай схожий на Vision Pro. Заявка на патент була подана у 2007 році, і незрозуміло, чому вона була видана та/або опублікована тільки зараз.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Apple
  • Останні записи

    Чому телефон з часом починає працювати повільніше і як це виправити

    З часом будь-який смартфон починає працювати повільніше: довго відкриваються програми, завантажуються фото, а також сповільнюється…

    20.09.2024

    Apple готує вражаючий iPhone 17 Air, який здивує всіх

    Apple готує до випуску повністю оновлену лінійку iPhone, яка зацікавить як давніх фанатів, так і…

    20.09.2024

    Названо пристрої Samsung Galaxy які вже отримали оновлення One UI 6.1.1

    Слідом за нещодавнім релізом досить великого оновлення One UI 6.1.1 для флагманської серії Galaxy S23…

    20.09.2024

    Apple взялася за старе: iOS знову уповільнює iPhone

    Днями відбувся довгоочікуваний реліз iOS 18, але напевно більшість користувачів навіть не припускали, що Apple…

    20.09.2024

    PlayStation 6 вийде у двох різних версіях, одна з яких буде більш доступною

    Як повідомляється, Sony розробляє дві різні SoC (System on Chips) для майбутньої PlayStation 6, що…

    20.09.2024

    Наступний складний телефон Samsung може мати нову назву

    У липні Samsung представила Galaxy Z Fold 6, але ще до цього з’явилися чутки про…

    20.09.2024