PlayStation 5 Pro може виявитися вдвічі потужнішою за базову версію

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На початку тижня на YouTube-каналі RedGamingTech вийшло відео, присвячене Pro-версії приставки PlayStation 5. Автор каналу розповів, що володіє інформацією від надійних джерел про характеристики PS5 Pro. За його словами, специфікації оновленої консолі 9-го покоління від Sony покоління будуть наступними:

8-ядерний APU Zen 4 на техпроцесі TSMC 5/4 нм із частотою понад 3,6 ГГц; графічне ядро з 60 обчислювальними блоками на архітектурі RDNA 3 або RDNA 3.5 із частотою понад 2,7 ГГц; 16 ГБ системної пам’яті GDDR6 + окремий невеликий об’єм DDR5 під ОС; поліпшений накопичувач SSD (імовірно, прискорений або збільшеного об’єму).

Якщо поліпшена версія PlayStation 5 справді виявиться вдвічі потужнішою, ніж базова, то можна буде очікувати на стабільні 60 кадрів у 4K-роздільній здатності в більшості ігор, а також на ширшу підтримку трасування променів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Однак відомості з ролика в майбутньому можуть і не підтвердитися. Наразі від самої Sony поки що не було анонсів навіть про PlayStation 5 зі знімним дисководом, яка, за чутками і витоками, очікується в магазинах уже найближчими місяцями.

Минулого місяця відомий журналіст та інсайдер Том Хендерсон писав, що PS5 Pro має вийти до кінця 2024 року. Багато з прогнозів Тома Хендерсона збуваються.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.