Ґаджети

Microsoft Surface Laptop Go 3: усе, що вам потрібно знати

Share

Surface Laptop Go – найдешевший ноутбук Microsoft, але він має всі основні характеристики відмінного портативного комп’ютера.

Це особливо помітно на прикладі ноутбука Laptop Go 2, який вирізняється гарною продуктивністю, пристойним часом автономної роботи і однією з найкращих клавіатур у світі, і все це в тонкому і легкому корпусі. При стартовій ціні біля 30 000 гривень його цілком можна вважати бюджетним ноутбуком.

Вважається, що третє покоління ноутбука вже не за горами, але не варто сподіватися на якісь кардинальні зміни. Ось усе, що вам потрібно знати про можливу дату виходу, ціну та основні характеристики.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Коли буде випущено Surface Laptop Go 3?

За словами Зака Боудена (Zac Bowden) з Windows Central, зазвичай надійного джерела новин про Surface, поставки Laptop Go 3 почнуться в “жовтні-листопаді”.

Зазвичай Microsoft проводить захід, присвячений Surface, у вересні або жовтні, тому цілком логічно, що пристрій, який буде представлено, вийде на кілька тижнів пізніше. Між випуском перших двох поколінь минув рік з невеликим, і схоже, що ця ситуація повториться:

  • Surface Laptop Go 2 – червень 2022 р.
  • Surface Laptop Go – жовтень 2020 р.

Скільки коштуватиме Surface Laptop Go 3?

Єдиним джерелом інформації тут знову є Windows Central, причому джерела, близькі до Боудена, стверджують, що Laptop Go 3 “коштуватиме дорожче за свого попередника”.

Імовірно, це пов’язано з відмовою Microsoft від поточної моделі початкового рівня вартістю 599 $, яка оснащена тільки 4 ГБ оперативної пам’яті. Замість цього всі споживчі конфігурації будуть оснащуватися процесором Intel Core i5 12-го покоління, 8 ГБ оперативної пам’яті і твердотільним накопичувачем ємністю 256 ГБ.

Така конфігурація Laptop Go 2 коштує біля 30 000 грн, тому за його наступника доведеться заплатити не менше.

Однак це не гарантовано: можливо, з’явиться і більш доступна модель. Звісно, Microsoft хоче, щоб Laptop Go 3 залишався дешевшим за прийдешній Surface Laptop 6.

Якими будуть технічні характеристики та особливості Surface Laptop Go 3?

Знову ж таки, основні чутки поки що походять від Зака Боудена (Zac Bowden) з Windows Central. Згідно з його “джерелами”, всі споживчі моделі будуть оснащуватися процесором Intel Core i5 12-го покоління, 8 ГБ оперативної пам’яті і SSD-накопичувачем ємністю 256 ГБ. А ось у бізнес- і навчальних версіях можливі деякі відмінності.

Якщо це справді так, то це буде суттєвою зміною порівняно з Laptop Go 2, який має три різні конфігурації на вибір. Але вибір процесора Intel 12-го покоління, а не останнього 13-го, не є несподіванкою – Laptop Go завжди відставав на одне покоління.

За словами Боудена, можна також очікувати дещо тривалішого часу автономної роботи, але це буде результатом підвищення енергоефективності процесора, а не збільшення поточної ємності 41 Вт-год.

В іншому, судячи з усього, під корпусом є оновлення, що полегшують заміну компонентів, а також нові функції штучного інтелекту, спрямовані на поліпшення якості мікрофона. Серед них може бути функція голосового фокусу Surface Pro 9 на базі ARM, але для її роботи наразі потрібен окремий блок нейронної обробки (NPU).

Але враховуючи, що Microsoft, судячи з усього, приділяє велику увагу штучному інтелекту в Windows 11, це не буде сюрпризом. Ноутбук Laptop Go 3 може постачатися з оновленням 23H2, в якому функції штучного інтелекту також мають стати основним елементом.

Якщо доповідь Боудена виявиться вірною, то на цьому зміни закінчаться. Отже, очікується той самий 12,4-дюймовий сенсорний LCD-дисплей із тонкими рамками, чотири порти (Surface Connect, USB-A, USB-C, 3,5-мм роз’єм), веб-камера 720p і датчик відбитків пальців, вбудований у корпус.

Трекпад і повнорозмірна клавіатура вже вражають, але про появу підсвічування на останній поки нічого не відомо. Вага Laptop Go 2 не перевищує 1,16 кг, що, втім, робить його дуже легким і портативним.

Ми оновимо цю статтю, щойно стане відомо більше про Surface Laptop Go 2.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Microsoft
  • Останні записи

    Xiaomi 15 потрапить на глобальний ринок, але є нюанс

    Хоча до запуску серії Xiaomi 15 залишилося ще півроку, інформація про ці пристрої вже з'явилася…

    19.05.2024

    Експерти назвали речі, які не можна тримати поряд зі смартфоном

    Є кілька речей, які в жодному разі не можна тримати поряд із мобільником. І все…

    19.05.2024

    Новий iPhone 16 отримає ​​два нових кольори

    Аналітик Apple Мінг-Чі Куо сьогодні розповів про свої очікування щодо колірних рішень лінійки iPhone 16.…

    19.05.2024

    Чому варто купити iPhone 13 у 2024 році

    У світі технологій щороку приносить нові пристрої та інновації, проте не всі користувачі прагнуть придбати…

    19.05.2024

    Новий iPhone SE представлять у 2025 році

    Журналіст The Information Уейн Ма розкрив терміни випуску нового бюджетного iPhone. За словами інсайдера, Apple…

    19.05.2024

    Небезпечний вірус заражає Windows XP і Windows 2000 відразу після увімкнення

    Недавній експеримент продемонстрував, наскільки вразлива стара класична операційна система Windows при підключенні до Інтернету. Буквально…

    19.05.2024