Більше не треба качати: в ігри для PlayStation 5 можна буде грати з хмари

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На ResetEra і Reddit 7 серпня почали з’являтися повідомлення від користувачів, яким прийшло запрошення на тестування нового хмарного геймінгу від Sony. Передплатники PlayStation Plus Premium (найдорожчої версії підписки) можуть запускати ігри для PlayStation 5 прямо з серверів компанії, без необхідності скачування. При цьому роздільна здатність трансляції може бути аж до 4K – стандарту для телевізорів на 2023 рік.

Для порівняння: в рамках Xbox Cloud Gaming від конкуруючої компанії ігри з Xbox Series або більш ранніх версій приставок Microsoft працюють лише в роздільній здатності 1080p.

Раніше в хмарний геймінг за передплатою PlayStation Plus Premium входили лише ігри з PS3 і PS4. Причому перші навіть не можна було запустити на новіших консолях Sony без хмари через занадто велику різницю в архітектурах пристроїв. Ігри з PlayStation 4 і PS5 можна запускати безпосередньо з найновішої приставки. Однак іноді вони занадто довго завантажуються або займають занадто багато місця в сховищі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Хмарний геймінг має допомогти щонайменше людям із не дуже швидким (але стабільним) інтернет-підключенням. А також через хмару легко швидко спробувати кілька різних ігор за один сеанс.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.