ТОП-5 несправностей навушників AirPods

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Навушники від Apple швидко завоювали популярність у людей по всьому світу. Вони дуже зручні та прості у використанні, проте навіть у них бувають несправності та помилки в роботі, які дуже просто вирішуються. У цій статті ми розглянемо найпоширеніші несправності в роботі AirPods.

Пропав звук

У навушники вбудовані спеціальні інфрачервоні датчики, які визначають, коли ви дістаєте їх із вух, і ставлять музику на паузу. Це необхідно для економії заряду AirPods. Буває, що музика ставиться на паузу, коли навушники у вас у вухах. Це відбувається через некоректну роботу сенсорів. Для того, щоб це виправити, необхідно зайти в “Налаштування”, потім у “Bluetooth”, вибрати AirPods і вимкнути “Автовиявлення вуха”. Після цього навушники можуть розряджатися швидше, оскільки музика відтворюватиметься після їхнього зняття. Цю функцію можна увімкнути повторно і, можливо, проблема зникне.

Працює тільки один навушник

Під час прослуховування музики один із навушників може перестати працювати. У таких випадках слід перевірити їхній заряд. Якщо вони заряджені, але проблема залишилася, необхідно скинути налаштування аксесуара. Для цього зайдіть у “Налаштування”, виберіть ваші “AirPods”, і натисніть “Забути пристрій”. Приберіть навушники у футляр і закрийте його на 30 секунд. Відкрийте кришку, натисніть і утримуйте кнопку на футлярі, поки індикатор не почне блимати білим кольором. Потім підключіть AirPods до пристрою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тихе звучання

Під час першого підключення аксесуара може увімкнутися “Обмеження гучності”. Для його відключення необхідно зайти в “Налаштування”, “Музика”, “Обмеження гучності” і виставити гучність на максимум – після цього проблема з недостатньою гучністю зникне.

Швидка розрядка

Після усунення проблеми зі зникненням звуку ви можете зіткнутися зі швидким розрядом навушників. Це відбувається через те, що коли ви дістаєте їх із вух, музика продовжує грати і витрачати акумулятор. Для усунення цієї проблеми необхідно ввімкнути функцію “Автовиявлення вуха”. Як це зробити, можна прочитати вище.

Нестабільність підключення до смартфона

Пристрій може некоректно підключатися до вашого смартфона. Щоб це виправити, спробуйте прибрати навушники у футляр і через 15 секунд підключитися знову. Якщо це не допоможе, то можна примусово з’єднати пристрій із навушниками в меню “Налаштування”, “Музика” і вибрати в списку пристроїв AirPods. Також це може бути пов’язано з Bluetooth-модулем смартфона. У цьому разі перезавантажте пристрій або поставте на хвилину в режим літака. Bluetooth має запрацювати коректно.

У більшості випадків проблеми AirPods незначні і легко виправляються. Якщо після перерахованих вище дій проблеми залишилися, зверніться до найближчого сервісного центру Apple.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.